Παρασκευή, 12 Απρ.
24oC Αθήνα

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων διασκορπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους του αρχηγού της Wagner

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων διασκορπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους του αρχηγού της Wagner
Reuters

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που θεωρείται ότι επέβαινε ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, βρέθηκαν σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Το αεροσκάφος στο οποίο θεωρείται ότι επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, και το δεξί του χέρι, ο Ντμίτρι Ούτκιν, συνετρίβη στην περιοχή Τβερ.

H άτρακτος και οι κινητήρες έπεσαν στην περιοχή του αγροτικού οικισμού Κουζένκινσκογε, ενώ το πτερύγιο της ουράς κοντά στον οικισμό Κουζένκινο. Η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων πτώσης είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η καταστροφή του αεροσκάφους άρχισε ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Γεβγκένι Πριγκόζιν – Γαλλία – Ρωσία

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά αντέδρασε την Πέμπτη (24.08.2023) σκωπτικά στον φερόμενο θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν, σημειώνοντας ότι «το ποσοστό θνησιμότητας ανάμεσα στους προσκείμενους στον Πούτιν είναι ιδιαίτερα υψηλό».

«Είναι μια επικίνδυνη δραστηριότητα», δήλωσε η Κολονά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρνούμενη να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Έρευνα είναι σε εξέλιξη την Πέμπτη (24.08.2023) στη Ρωσία για το αεροπορικό δυστύχημα, το οποίο κατά τα φαινόμενα προκάλεσε τον θάνατο του Πριγκόζιν. Ο 62χρονος άλλοτε στενός συνεργάτης του Πούτιν, έγινε σφοδρός πολέμιος του Κρεμλίνου μετά την εξέγερσή του στα τέλη Ιουνίου, γεγονός που τροφοδοτεί τις φήμες για μια ενδεχόμενη δολοφονία.

Από την πλευρά του, το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν είναι σε θέση να μιλήσει «για τις συνθήκες της συντριβής που είναι κάθε άλλο παρά σαφείς».

«Είναι πολύ νωρίς για να υπολογίσουμε τις συνέπειες του εικαζόμενου θανάτου του Πριγκόζιν», πρόσθεσε το γαλλικό Υπουργείο. «Αν αποδεικνυόταν αυτός ο θάνατος, αυτό θα ήταν σημαντικό στοιχείο».

«Η Wagner είναι μία εγκληματική εταιρία, που κάνει τις αδικοπραγίες του Πούτιν στην Ουκρανία και σε χώρες της Αφρικής, μια πολιτοφυλακή που ζει από αρπαγές, λεηλασίες και φόνους. Η υπογραφή του Πριγκόζιν είναι το αίμα και το έγκλημα», ανέφερε επίσης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις