Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Για πρώτη φορά στην Αγγλία ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Ισπανός βασιλιάς Φελίπε ΣΤ’ και η βασίλισσα Λετίθια πραγματοποιούν από την Τρίτη, 11.07.2017, επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοινώθηκε από τα ισπανικά ανάκτορα. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας από την επίσκεψη του βασιλιά Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας στη χώρα πριν από 31 χρόνια.

Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί και στο παρελθόν αλλά αναβλήθηκε δύο φορές – μία διότι η Ισπανία είχε μόνο μια μεταβατική κυβέρνηση και πιο πρόσφατα διότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου φέτος.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας θα συναντήσουν τον πρίγκιπα Κάρολο και τη συζυγό του Καμίλα στο Λονδίνο. Στη συνέχεια θα γίνουν δεκτοί σε επίσημη δεξίωση από τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο

Η Τερέζα Μέι θα είναι επίσης παρούσα στη δεξίωση αυτή, με τα ισπανικά ανάκτορα να επιβεβαιώνουν ότι το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας θα φθάσει σε μια άμαξα με άλογα.

Ο βασιλιάς Φελίπε θα παραστεί επίσης σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συνάντηση του Φελίπε με την Τερέζα Μέι και επίσημο δείπνο με τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Θα υπάρξει ακόμα συνάντηση εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας παρουσία του πρίγκιπα Άντριου. Ο βασιλιάς Φελίπε θα συνοδεύεται από περίπου 100 εκπροσώπους ισπανικών εταιριών με στόχο να διερευνήσουν τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών εν μέσω των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε