Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιατροί έβγαλαν από τη μύτη ασθενούς 150 ζωντανά σκουλήκια

Γιατροί έβγαλαν από τη μύτη ασθενούς 150 ζωντανά σκουλήκια

Άνδρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ αφαίρεσε 150 ζωντανά σκουλήκια από τη μύτη του – και δεν ήξερε καν ότι ήταν εκεί

Χρειάστηκαν μερικοί μήνες, αλλά ένας άνδρας από τη Φλόριντα ανακάλυψε τελικά τι τον ενοχλούσε- ζούσαν εντός της μύτης του ζωντανά σκουλήκια.

Οι γιατροί του Τζάκσονβιλ αφαίρεσαν 150 ζωντανά ζωύφια στο στάδιο της προνύμφης από τη μύτη και τα ιγμόρεια ενός ασθενή, αναφέρει το First Coast News.

Ο άνδρας αγνώστων στοιχείων αισθανόταν “παράξενα” από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά μόνο όταν το πρόσωπο και τα χείλη του πρήστηκαν στις 9 Φεβρουαρίου ζήτησε βοήθεια στο νοσοκομείο HCA Florida Memorial Hospital.

“Άρχισα να έχω ρινορραγίες, συνεχείς ρινορραγίες”, δήλωσε στο First Coast News.

“Δεν μπορούσα καν να σηκωθώ για να πάω στην τουαλέτα χωρίς να αρχίσει να αιμορραγεί η μύτη μου”.

Τα πράγματα έγιναν πολύ περίεργα στο νοσοκομείο.

“Όταν πήγα για την εξέταση, ο γιατρός λέει: “Βλέπω κίνηση””, θυμήθηκε ο άνδρας.

Ο Dr. David Carlson δήλωσε ότι εξέτασε τη μύτη του άνδρα με κάμερα – μόνο για να ανακαλύψει δεκάδες ζωύφια που τρέφονταν στο εσωτερικό της μύτης και της κοιλότητας των ιγμορείων γεγονός που προκάλεσε τη φλεγμονή του άνδρα.

“Από άποψη μεγέθους, υπάρχουν παραλλαγές, αλλά τα μεγαλύτερα ήταν τόσο μεγάλα όσο η άκρη του μικρού μου δαχτύλου”, δήλωσε ο Carlson για τα αηδιαστικά παράσιτα.

“Υπήρχαν ορισμένες προνύμφες στο εσωτερικό της μύτης που τριγυρνούσαν και έψαχναν να τραφούν και άλλες που είχαν σκάψει σε ιστούς”.

Ο Carlson είπε ότι η ομάδα του προσπάθησε να αφαιρέσει τα ζωύφια με αναρρόφηση, αλλά όταν αυτή μπλόκαρε, χρησιμοποίησαν διαφορετικά εργαλεία για να τα βγάλουν. Αυτά τα μικρά ζωύφια δεν ήθελαν να φύγουν, σημείωσε ο Carlson.

Το First Coast News μοιράστηκε γραφικό υλικό από το χειρουργείο που δείχνει τα φρικιαστικά ζωύφια να σέρνονται μέσα στο πρόσωπο του άνδρα και την εξαγωγή τους.

“Ήταν ακριβώς πάνω στη βάση του κρανίου του, ακριβώς κάτω από τον εγκέφαλο, αν είχαν περάσει από εκεί θα μπορούσαν να τον είχαν σκοτώσει”, εξήγησε ο Carlson.

Ο ασθενής από τη Φλόριντα είχε αφαιρέσει έναν καρκινικό όγκο από τη μύτη του πριν από 30 χρόνια.

Αυτό σήμαινε ότι είχε ανοιχτούς χώρους στη ρινική του κοιλότητα και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις