Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γιλντιρίμ για Κούρδους: Δεν θα διστάσουμε να δώσουμε “σκληρή” απάντηση

Φωτογραφία: Reuters

Έτοιμη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια είναι η Τουρκία σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, σχετικά με το δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης του Ιρακινού Κουρδιστάν που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (25.09.2017)

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα διστάσει να δώσει” την πιο σκληρή απάντηση” αν υπάρξει απειλή για την εθνική ασφάλεια στα σύνορά της, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη της επιλογή.

Μιλώντας στην επαρχία Τσορούμ της κεντρικής Τουρκίας, ο Γιλντιρίμ είπε πως η Τουρκία, το Ιράν και το Ιράκ κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεπεράσουν την κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας του δημοψηφίσματος με την ελάχιστη ζημία.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ ανέφερε πως η χώρα είναι αποφασισμένη να πραγματοποιεί τις συναλλαγές της στο Ιράκ με την κεντρική κυβέρνηση, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία των Κούρδων του Ιράκ, και πως οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών θα συναντηθούν σύντομα.

Ο Μποζντάγ, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπογράμμισε πως η εκπαίδευση των ιρακινών Κούρδων μαχητών “Πεζμεργκά” από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχει τερματιστεί και πως και άλλα βήματα θα ακολουθήσουν ως συνέπεια του δημοψηφίσματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις