Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Γιούλια Ναβάλναγια: Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι ορθώνει ανάστημα στον «δολοφόνο» Βλαντιμίρ Πούτιν

Γιούλια Ναβάλναγια: Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι ορθώνει ανάστημα στον «δολοφόνο» Βλαντιμίρ Πούτιν
Reuters

Η Γιούλια Ναβάλναγια «αδιαφορεί» για τις δηλώσεις του Κρεμλίνου για το πρόσωπό της. Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι αποκαλεί «δολοφόνο» τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Απαντώντας στο Κρεμλίνο που την επικρίνει για χονδροειδείς δηλώσεις με τις οποίες κατηγορεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον θάνατο του συζύγου της, ο οποίος πέθανε μέσα σε ρωσική φυλακή στις 16 Φεβρουαρίου, η χήρα του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, δήλωσε ότι «την αφήνει αδιάφορη».

«Με αφήνει αδιάφορη ο τρόπος με τον οποίο ο εκπρόσωπος του δολοφόνου σχολιάζει τις δηλώσεις μου. Παραδώστε τη σορό του Αλεξέι και αφήστε μας να τον θάψουμε με αξιοπρέπεια, μην εμποδίζετε τον κόσμο να τον αποχαιρετήσει», έγραψε στο X (πρώην Twitter) η Γιούλια Ναβάλναγια.

Ο ανώτατος ηγέτης της Ρωσίας τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια δεν έχει μιλήσει δημόσια για τον θάνατο του Ναβάλνι αλλά το Κρεμλίνο απορρίπτει κάθε εμπλοκή και δηλώνει ότι μια έρευνα είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι συνέβη.

Ο Πούτιν αναμένεται εύκολα να επανεκλεγεί τον Μάρτιο και να κερδίσει άλλη μια εξαετή θητεία στην εξουσία. Η χήρα του Ναβάλνι καλεί τη Δύση να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών.

Δείτε βίντεο του Guardian με δηλώσεις της χήρας του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια:

Στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των 27 στις Βρυξέλλες χθες, Δευτέρα (19.02.2024), η Γιούλια Ναβάλναγια ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί να αναγνωρίσει τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στη Ρωσία, σε ένα βήμα που κλιμακώνει απότομα την εκστρατεία της κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μην αναγνωρίσετε αυτές τις εκλογές. Ένας πρόεδρος που δολοφονεί τον κυριότερο πολιτικό του αντίπαλο δεν μπορεί να είναι νόμιμος εξ ορισμού», τόνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις