Κόσμος

Γιούνκερ: Το Brexit θα κάνει τις χώρες να ξαναγαπήσουν την Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν και άλλες χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Βρετανία γιατί με το Brexit θα διαπιστώσουν ότι αυτή δεν είναι μια καλή επιλογή, όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν και άλλες χώρες-μέλη μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, ο Γιούνκερ απάντησε: “Όχι. Το παράδειγμα της Βρετανίας θα κάνει τους πάντες να αντιληφθούν ότι δεν αξίζει τον κόπο να φύγουν”.

“Αντιθέτως, οι υπόλοιπες χώρες-μέλη θα αγαπήσουν ξανά η μία την άλλη και θα ανανεώσουν τους όρκους τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση”, συνέχισε. Στη σύνοδο της Ρώμης, την ερχόμενη εβδομάδα, οι ηγέτες των 27 χωρών, πλην Βρετανίας σκοπεύουν να διακηρύξουν ότι “η Ευρώπη είναι το κοινό τους μέλλον”. Ο Γιούνκερ είπε ότι η Βρετανία θα πρέπει να συνηθίσει το γεγονός ότι θα αντιμετωπίζεται σαν να μην είναι μέλος της ΕΕ.

“Η μισοσυμμετοχή και η επιλεκτική εφαρμογή (σ.σ. των κανόνων) δεν είναι εφικτές. Στην Ευρώπη είτε τρως αυτό που σερβίρεται στο τραπέζι είτε δεν κάθεσαι στο τραπέζι”, πρόσθεσε.

Ο Γιούνκερ σημείωσε επίσης ότι στο μέλλον θα ενταχθούν στην ΕΕ και άλλες χώρες, κάτι όμως που δεν αναμένεται να γίνει μέχρι να λήξει η θητεία του, το 2019, επειδή καμία από τις υποψήφιες δεν πληροί ακόμη τους όρους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Beef Ντόναλντ Τραμπ – Αμπντούλ Ελ Σαγέντ: «Μόνο ανόητοι θα τον ψήφιζαν» – «Να με αποκαλείτε γερουσιαστή»
Η μάχη για την έδρα της Γερουσίας στο Μίσιγκαν – μεταξύ του Ελ-Σαγέντ και του Ρεπουμπλικανού Μάικ Ρότζερς – εξελίσσεται σε σκληρό θρίλερ και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τον έλεγχο του Κογκρέσου
Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ
Μπρους Σπρίνγκστιν για ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Η ψήφος μας είναι η φωνή μας»
Ο διάσημος μουσικός απευθύνθηκε στους εκλεγμένους αξιωματούχους και τους εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, υπενθυμίζοντάς τους τον όρκο τους να προστατεύουν και να υπερασπίζονται το Σύνταγμα
Μπρους Σπρίνγκστιν
Πολωνία: Ο Ντόναλντ Τουσκ καταγγέλλει απόπειρα ρωσικής προβοκάτσιας στα σύνορα με το Καλίνινγκραντ
Ύποπτες κινήσεις ατόμων με φακούς εντοπίστηκαν τη νύχτα στη μεθόριο - Ο Πολωνός πρωθυπουργός κατηγορεί τη Μόσχα ότι αναμειγνύεται στη σύγκρουσή του με τον πρόεδρο Ναβρότσκι
Πολωνία, Συνταγματικό Δικαστήριο