Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γιβραλτάρ: Ξαναχτύπησαν οι φάλαινες δολοφόνοι – «Πέταξαν το γιοτ μου σαν κουρέλι»

Γιβραλτάρ: Ξαναχτύπησαν οι φάλαινες δολοφόνοι – «Πέταξαν το γιοτ μου σαν κουρέλι»
Reuters

Φάλαινες – δολοφόνοι διέλυσαν ξανά γιοτ στο Γιβραλτάρ. Τι λέει ο ιδιοκτήτης του για την τρομακτική εμπειρία.

Οι φάλαινες – δολοφόνοι «πέταξαν το γιοτ μου σαν κουρέλι» αποκάλυψε Βρετανός ιδιοκτήτης θαλαμηγού για τη νέα τρομακτική επίθεση στις ακτές του Γιβραλτάρ. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι η παρακολούθηση των φαλαινών μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή επιθέσεων που έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Βρετανός καπετάνιος Iain Hamilton, 60 ετών, έμεινε σε ένα λιμάνι κοντά στο Γιβραλτάρ για λίγες ημέρες, αφού το σκάφος του, το «Butey of the Clyde», ναυάγησε από επίθεση πέντε φαλαινών.

Σύμφωνα με την «DailyMail», ο 60χρονος είπε ότι τα θαλάσσια θηλαστικά επιτέθηκαν οργανωμένα στο σκάφος, αλλά πιστεύει ότι «έπαιζαν με τα πηδάλια και απλώς έκαναν ακούσια το σκάφος πολύ ευάλωτο και σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση».

Η επίθεση στο σκάφος του Iain Hamilton έρχεται μετά από πολλές επιθέσεις φαλαινών σε σκάφη – σχεδόν διπλές από ολόκληρο το 2022 – με 24 ιστιοφόρα να ρυμουλκούνται στα στενά του Γιβραλτάρ.

Οι ειδικοί ελπίζουν τώρα ότι παρακολουθώντας τις φάλαινες δολοφόνους με GPS θα μπορέσουν να αποτρέψουν αυτές τις επιθέσεις, που φαίνεται να είναι πολύ περισσότερες από ό,τι νομιζόταν.

Γιβραλτάρ: Περιγραφή που σοκάρει! 

Ο Βρετανός αποκάλυψε την τρομακτική εμπειρία του στο BBC Radio 4, λέγοντας ότι αν οι φάλαινες ήθελαν να καταστρέψουν πλήρως το σκάφος του, θα ήταν… κάτι παραπάνω από ικανές να το κάνουν:

«Έπλεα 20 μίλια δυτικά του Γιβραλτάρ. Παρατήρησα ένα πτερύγιο, στη συνέχεια παρατήρησα ένα ελαφρύ χτύπημα και μετά ένα πολύ μεγάλο χτύπημα και κοίταξα γύρω μου και υπήρχε μία πολύ μεγάλη φάλαινα που έσπρωχνε κατά μήκος της και προσπαθούσε να δαγκώσει το πηδάλιο.

Αρχικά υπήρχε μια μεγάλη φάλαινα και τέσσερις μικρότερες φάλαινες και την χτυπούσαν και τη χτυπούσαν και μετά μία από αυτές κατάφερε να βγάλει ένα από τα δύο πηδάλια», ανέφερε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις