Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Γκαφατζής ο σωματοφύλακας του Κάμερον: Ξέχασε το γεμάτο όπλο του στο αεροπλάνο!

Γκαφατζής ο σωματοφύλακας του Κάμερον: Ξέχασε το γεμάτο όπλο του στο αεροπλάνο!

Κάτι δεν πήγε… καλά με τον σωματοφύλακα του Ντέιβιντ Κάμερον: ξέχασε μέσα σε αεροπλάνο της British Airways το γεμάτο (!) όπλο του και το διαβατήριο του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας!

Η αποκάλυψη για τον γκαφατζή (τουλάχιστον) σωματοφύλακα του Ντέιβιντ Κάμερον έρχεται μέσα από δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ. Το όπλο του σωματοφύλακα και το διαβατήριο του Ντέιβιντ Κάμερον βρήκε στην τουαλέτα του αεροπλάνου επιβάτης σε πτήση της British Airways.

Ο Κάμερον επέστρεφε από την Νέα Υόρκη στο Λονδίνο με πτήση της British Airways συνοδευόμενος από έναν αστυνομικό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Όταν ο επιβάτης της πτήσης βρήκε το όπλο του αστυνομικού και το διαβατήριο του πρώην πρωθυπουργού, προκλήθηκε αναστάτωση, όπως ήταν φυσικό.

Το 2012, όντας πρωθυπουργός, ο Κάμερον είχε ξεχάσει την οκτάχρονη τότε κόρη του μέσα σε μια παμπ μετά το γεύμα τους και είχε επιστρέψει για να την παραλάβει έπειτα από 15 λεπτά

Η Sun περιγράφει, επικαλούμενη άλλους επιβάτες, τα όσα έγιναν ενώ το αεροπλάνο της British Airways περίμενε να απογειωθεί. Τότε, ο σοκαρισμένος επιβάτης είπε ότι βρήκε ένα όπλο μέσα στην τουαλέτα και μοιραία προκλήθηκε πανικός.

“Ο κυβερνήτης επιβεβαίωσε ότι είχε βρεθεί όπλο, γεγονός που μας τρόμαξε όλους”, είπε επιβάτης στη Sun.

Προσπαθώντας να καθησυχάσει τους επιβάτες ο κυβερνήτης τους ενημέρωσε ότι ο άνδρας για την προστασία του Κάμερον είχε άδεια να φέρει όπλο εν πτήσει και ότι το όπλο του επιστράφηκε, αλλά πολλοί επιβάτες αντέδρασαν και έτσι το όπλο απομακρύνθηκε από την πτήση πριν από την απογείωση.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λαμβάνει το περιστατικό σοβαρά υπόψη της και ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

“Γνωρίζουμε το περιστατικό (που σημειώθηκε) σε πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 Φεβρουαρίου και ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η British Airways ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι ακολούθησε τους κανονισμούς της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, που επιτρέπουν στους Βρετανούς αστυνομικούς να φέρουν όπλο εν πτήσει υπό συγκεκριμένες συνθήκες. “Το πλήρωμά μας χειρίστηκε το ζήτημα άμεσα πριν από την απογείωση και η πτήση συνεχίστηκε κανονικά”, ανέφερε η εταιρεία.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν θέλησε να σχολιάσει.

Ο Κάμερον παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία το 2016 μετά το δημοψήφισμα για Brexit, το οποίο έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο για το οποίο είχε κάνει εκστρατεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις