Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γκισλέιν Μάξγουελ: Ποινή φυλάκισης – τουλάχιστον – 30 ετών πρότειναν οι εισαγγελείς για την «μαστροπό» του Επστάιν

Γκισλέιν Μάξγουελ: Ποινή φυλάκισης – τουλάχιστον – 30 ετών πρότειναν οι εισαγγελείς για την «μαστροπό» του Επστάιν

Τουλάχιστον 30 χρόνια φυλάκιση για το ρόλο της στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών, θα πρέπει να εκτίσει η Γκισλέιν Μάξγουελ. Αυτό δήλωσαν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ, που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι βοηθούσε τον χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν να έχει σεξουαλικές σχέσεις με έφηβες για μια δεκαετία. 

Η Γκισλέιν Μάξγουελ καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο για πέντε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του sex trafficking ανηλίκων, μετά από μια δίκη που διήρκεσε ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η Γκισλέιν Μάξγουελ βοήθησε τον πολυεκατομμυριούχο χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν να στήσει ένα σχέδιο για να παρασύρει νεαρά κορίτσια σε σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ 1994 και 2004.

H πρώην σύντροφος και συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν, όπως μετέδωσε το «Sky News», θα πρέπει να εκτίσει – τουλάχιστον – 30 χρόνια φυλάκισης για τον ρόλο της στη σεξουαλική κακοποίηση εφήβων κοριτσιών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι εισαγγελείς στις ΗΠΑ ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας για την καταδίκη της.

Επικαλούμενοι μια «δύσκολη, τραυματική παιδική ηλικία» με έναν αυταρχικό πατέρα, οι δικηγόροι της Μάξγουελ λένε ότι ήταν «ευάλωτη» στον Έπσταϊν και ότι η συνάντησή της μαζί του ήταν το «μεγαλύτερο λάθος που έκανε στη ζωή της». Οι δικηγόροι της ισχυρίζονται ότι δεν θα πρέπει να εκτίσει περισσότερα από τέσσερα ή πέντε χρόνια στη φυλακή, ενώ κάνουν λόγο για «απρεπείς» συμπεριφορές και κακές συνθήκες κράτησης. 

Ωστόσο, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι καταγγελίες για κακές συνθήκες κράτησης δεν αποτελούν λόγο μείωσης της ποινής της, προσθέτοντας ότι, «απολάμβανε αξιοσημείωτα προνόμια ως κρατούμενη έως τώρα». Έτσι, λοιπόν, από τη χλιδάτη ζωή στο Λονδίνο και τα ταξίδια με ιδιωτικά τζετ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, η Γκισλέιν Μάξγουελ, όπως φαίνεται, θα εκτίσει, τουλάχιστον, 30 χρόνια φυλάκισης για τα «φρικτά» εγκλήματά της. 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός στη φυλακή λίγο μετά την απαγγελία κατηγοριών για φερόμενη εμπλοκή σε κύκλωμα sex trafficking ανήλικων κοριτσιών, ενώ η Μάξγουελ συνελήφθη τον επόμενο χρόνο.

Με πληροφορίες από Sky News

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις