Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Google, Facebook, Amazon και Apple στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ!

Google, Facebook, Amazon και Apple στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ!
Reuters

Με τις εταιρείες – κολοσσούς της τεχνολογίας και του διαδικτύου Google, Facebook, Amazon και Apple, τα… βάζει τώρα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μέσω ελέγχων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το αμερικανικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για τις πρακτικές αυτών των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών όπως η Google και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook για να ελέγξει αν περιορίζουν άδικα τον ανταγωνισμό.

Παρότι δεν κατονομάστηκαν, πρόκειται σίγουρα για το Facebook, τη Google, την Amazon και την Apple, κυρίαρχες εταιρείες στους τομείς τους.

Η Google και οι άλλες

“Στόχος της έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να εξετάσει τους όρους του ανταγωνισμού στο Διαδίκτυο με αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο και να διασφαλίσει ότι οι Αμερικανοί έχουν την επιλογή του ανταγωνισμού”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για έναν ακόμη έλεγχο που διενεργεί η αμερικανική κυβέρνηση στις τεχνολογικές εταιρείες για την ισχύ που έχουν να επηρεάζουν την οικονομία της χώρας.

Τον Ιούνιο το Reuters είναι αναφέρει πως το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προετοιμαζόταν να ερευνήσει αν η Amazon, η Apple, η Facebook και η υπηρεσία Alphabet της Google εκμεταλλεύονται την τεράστια αγοραστική τους δύναμη, ξεκινώντας μια άνευ προηγουμένου ευρεία έρευνα για κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.

Εξάλλου στις 31 Μαΐου το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι το αμερικανικό υπουργείο σκόπευε να ερευνήσει τη Google για να καθορίσει αν η εταιρεία παραβιάζει τους κανονισμός ανταγωνιστικότητας.

Η Google και η Apple αρνήθηκαν να σχολιάσουν την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ενώ η Facebook και η Amazon δεν έχουν κάνει ακόμη κάποιο σχόλιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις