Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Γουατεμάλα: Λίντσαραν κι έκαψαν ζωντανούς δύο νεαρούς – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Γουατεμάλα: Λίντσαραν κι έκαψαν ζωντανούς δύο νεαρούς – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μια είδηση σοκ κάνει το γύρο του κόσμου. Όχλος στη Γουατεμάλα λίντσαρε και έκαψε ζωντανούς δυο νεαρούς που φέρονται να δολοφόνησαν οδηγό ταξί γιατί δεν υπέκυψε στον εκβιασμό τους! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ.

Το νόμο στα χέρια του πήρε οργισμένο πλήθος στη Γουατεμάλα, όταν το βράδυ της Δευτέρας (19.02.2019) λίντσαρε και έκαψε ζωντανούς δυο νεαρούς, 18 και 19 ετών.

Τα δυο θύματα, σύμφωνα με το televisa.com, μαζί με άλλο ένα άτομο, πυροβόλησαν και σκότωσαν οδηγό ταξί γιατί δεν υπέκυψε στον εκβιασμόςτους, να τους δώσει 15 δολάρια!

Όλα συνέβησαν στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, στο Πουέρτο Μπάριος, στην ακτές της Γουατεμάλας στην Καραϊβική, περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Ανάμεσα στον όχλο που αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του ήταν και πολλοί οδηγοί ταξί, που ήταν εξοργισμένοι με τη δολοφονία του συναδέλφου τους.

Γουατεμάλα

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι δύο νεαροί είχαν αρχικά συλληφθεί από ομάδα πολιτών, που τους πήγε σε αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με τον Πάμπλο Καστίγιο, εκπρόσωπο της αστυνομίας. Όμως, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους σε άλλο κέντρο κράτησης, περίπου χίλιοι κάτοικοι επενέβησαν και τους άρπαξαν. Τους λίντσαραν και τους έκαψαν ζωντανούς, μερικές δεκάδες μέτρα από το αστυνομικό τμήμα.

Παρόντες τη στιγμή της άγριας επίθεσης ήταν και 50 αστυνομικοί, που όμως δεν μπορούσαν να αποτρέψουν τον όχλο. Κάποιοι από το οργισμένο πλήθος κατέγραψαν με τα κινητά τους τη στιγμή που οι ύποπτοι καίγονταν ζωντανοί! Κάποιοι πανηγύριζαν και απειλούσαν ότι θα ξαναπάρουν το νόμο στα χέρια τους σε περίπτωση νέων εγκλημάτων!

Στο σημείο βρίσκονταν και ο πατέρας του ενός από τους δυο νεαρούς. Κρατούσε μια μασέτα στα χέρια του και προσπαθούσε να εμποδίσει το πλήθος από το να κάψει ζωντανό τον γιό του. Αλλά ήταν τέτοια η οργή του όχλου, που αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή για να γλιτώσει κι ο ίδιος τη ζωή του!

Τα λιντσαρίσματα φερόμενων ως κακοποιών πολλαπλασιάζονται στη Γουατεμάλα, λόγω της οργής των κατοίκων που καταγγέλλουν την αδυναμία ή ανικανότητα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών στον αγώνα εναντίον των συμμοριών, οι οποίες κατατρομοκρατούν τον πληθυσμό.

Η βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε περίπου 6.000 ανθρώπους στη Γουατεμάλα. Από αυτούς, περίπου οι μισοί φόνοι αποδίδονται στις μάρας, όπως αποκαλούνται οι συμμορίες.

Κατά στοιχεία της Οργάνωσης Αμοιβαίας Υποστήριξης, ΜΚΟ που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γουατεμάλα, μεταξύ του 2008 και του 2017 έχασαν τη ζωή τους 344 άνθρωποι και άλλοι 1.258 τραυματίστηκαν σε λιντσαρίσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και televisa.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις