Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Γουχάν: Κανένα νέο κρούσμα στη “γενέτειρα” του κορονοϊού

Γουχάν: Κανένα νέο κρούσμα στη “γενέτειρα” του κορονοϊού

Κανένα νέο κρούσμα Covid – 19 αλλά 300 ασυμπτωματικοί ασθενείς στη Γουχάν μετά τη διενέργεια τεστ σχεδόν σε όλους τους κατοίκους έγινε γνωστό την Τρίτη (02.06.2020).

Στην κινεζική πόλη Γουχάν από όπου ξεκίνησε η επιδημία του νέου κορονοϊού, δεν εντοπίστηκαν νέα κρούσματα, αλλά μόνο 300 ασυμπτωματικοί ασθενείς αφού διενεργήθηκαν διαγνωστικά τεστ στους περισσότερους από τους 11 εκατομμύρια κατοίκους της, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι αρχές ξεκίνησαν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διενέργειας διαγνωστικών τεστ στις 14 Μαΐου και μέχρι την 1η Ιουνίου είχαν ελέγξει 9,9 εκατομμύρια ανθρώπους, αφού στην πόλη εντοπίστηκε μια νέα εστία του Covid – 19 προκαλώντας ανησυχία για δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Click4more: Πέθανε από τον κορονοϊό ο γιατρός στη Γουχάν που είχε μαυρίσει το δέρμα του

Όμως δεν εντόπισαν νέα κρούσματα του κορονοϊού, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με αυτούς, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς που εντοπίστηκαν δεν μπορούν να μολύνουν άλλους, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη του ιού στα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν, όπως μάσκες, οδοντόβουρτσες και τηλέφωνα, αλλά και σε άλλα που ακούμπησαν όπως πόμολα από πόρτες και κουμπιά ασανσέρ.

Η Κίνα δεν μετρά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, όσους έχουν δηλαδή μολυνθεί από τον ιό SARS – CοV – 2 αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα, στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις