Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γουίλιαμ και Κέιτ στο Παρίσι 20 χρόνια μετά τον θάνατο της Νταϊάνα

Γουίλιαμ και Κέιτ στο Παρίσι 20 χρόνια μετά τον θάνατο της Νταϊάνα

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι αύριο και μεθαύριο, μερικούς μήνες πριν από τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας σε τροχαίο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο, και η σύζυγός του θα συναντηθούν με την ευκαιρία αυτή με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Το ζευγάρι θα εγκαινιάσει τη γαλλο-βρετανική πρωτοβουλία “Οι γείτονες”, στόχος της οποίας είναι η ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, την ώρα που οι Βρετανοί ετοιμάζονται να εκκινήσουν επίσημα τη διαδικασία αποχώρησής τους από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση.

Έπειτα από το επίσημο δείπνο, αύριο, στην κατοικία του βρετανού πρεσβευτή, το ζευγάρι θα μεταβεί στο Σταντ ντε Φρανς για να παρακολουθήσει τον αγώνα ράγκμπι μεταξύ της Γαλλίας και της Ουαλίας, καθώς ολοκληρώνεται το τουρνουά των έξι χωρών. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα εκπροσωπήσει για πρώτη φορά επίσημα την Ένωση Ράγκμπι της Ουαλίας, της οποίας είναι προστάτης αντικαθιστώντας τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ.

Η επίσκεψη στην Πόλη του Φωτός δεν προβλέπει καμιά επίσημη τελετή στη μνήμη της Λαίδης Ντι, η οποία σκοτώθηκε στις 31 Αυγούστου 1997. Ο Ουίλιαμ ήταν 15 ετών και ο αδελφός του Χάρι, 12, όταν η μητέρα τους και ο σύντροφός της Ντόντι Αλ-Φάγιεντ σκοτώθηκαν σε τροχαίο σε μια κούρσα ταχύτητας στους δρόμους του Παρισιού για να ξεφύγουν από τους παπαράτσο που τους παρακολουθούσαν. Ο οδηγός του αυτοκινήτου τους, ο Γάλλος Ανρί Πολ, σκοτώθηκε επί τόπου. Στη νεκροψία που έγινε στον Πολ βρέθηκε τριπλάσιο ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του από το μέγιστο επιτρεπόμενο.

Καθώς πλησιάζει η 20η επέτειος του θανάτου της Νταϊάνας, οι δυο γιοί της ανακοίνωσαν στις αρχές της χρονιάς ότι σχεδιάζουν την ανέγερση ενός μνημείου για τη μητέρα τους στους δημόσιους κήπους των Ανακτόρων του Κένσινγκτον στο Λονδίνο, όπου η πριγκίπισσα της Ουαλίας ζούσε, “προκειμένου να αναγνωριστεί η θετική επιρροή της στη Βρετανία και παγκοσμίως”, όπως εξήγησαν τότε.

Η επίσκεψη στο Παρίσι δείχνει επίσης τη βούληση των δύο πριγκίπων και του πατέρα τους και διαδόχου του θρόνου, του 68χρονου Κάρολου, να βοηθήσουν περισσότερο τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία στις 21 Απριλίου συμπληρώνει τα 91 της χρόνια.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ θα επισκεφθούν επίσης τη Γερμανία και την Πολωνία τον Ιούλιο. Ο Ουίλιαμ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι το καλοκαίρι θα πάψει να εργάζεται ως πιλότος ελικοπτέρου-ασθενοφόρου για να αφοσιωθεί πλήρως στον πριγκιπικό του ρόλο. Η σύζυγός του Κέιτ και τα δυο παιδιά τους, Τζορτζ και Σαρλότ, θα μετακομίσουν προσεχώς από την κατοικία τους στο ‘Ανμερ Χολ που είναι στο Νόρφολκ, στη λονδρέζικη κατοικία τους στα Ανάκτορα του Κένσινγκτον. Οι βρετανικές εφημερίδες επέκριναν το γεγονός ότι ο 34χρονος πρίγκιπας εκπληρώνει ελάχιστες βασιλικές υποχρεώσεις, σε σύγκριση με τη δραστηριότητα που αναπτύσσει η γιαγιά του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε