Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γρίπη:16 νεκροί στην Αλγερία

Τους 125 έφτασαν οι νεκροί από τον ιό στην Κίνα μέσα σε μία εβδομάδα και ακόμη 22 στην Κροατία.

Στην Αλγερία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έφτασαν τα 389 ενώ 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη. Η χώρα έχει ήδη παραγγείλει 20 εκατ. δόσεις του εμβολίου.

Την ίδια ώρα ο ρυθμός των θανάτων από τον ιό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) έχει αυξηθεί σημαντικά στην Κίνα, όπου.καταγράφηκαν 125 θάνατοι μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών εξαιτίας της νέας γρίπης Α στους 325.

Μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν στο σύνολο της χώρας 9.737 κρούσματα ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, ενώ από την αρχή της πανδημίας περισσότεροι από 100.000 Κινέζοι έχουν νοσήσει από τη νέα γρίπη Α, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανέβασε το υπουργείο Υγείας στον ιστότοπό του.

Τα κρούσματα της νέας γρίπης Α αυξήθηκαν σημαντικά το Νοέμβριο, ένα φαινόμενο που αποδόθηκε από έναν υπεύθυνο του υπουργείου στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Παρόλα αυτά το υπουργείο προειδοποίησε πριν από τρεις εβδομάδες –όταν ένας γιατρός που είχε εμπλακεί και στην αποκάλυψη της κρίσης του ιού SARS το 2003 αμφισβήτησε ότι ο αριθμός των νεκρών που είχε αναφερθεί επισήμως ήταν ο πραγματικός– τις τοπικές αρχές να μην αποκρύπτουν τους θανάτους που οφείλονται στη νέα γρίπη Α.

Το υπουργείο Υγείας υπενθύμισε ότι “απαγορεύεται αυστηρώς να παραλείπεται, να αποκρύπτεται ή να καθυστερεί η αναφορά των θανάτων που οφείλονται στον ιό Η1Ν1”.

Μέχρι στιγμής στην Κίνα έχουν εμβολιαστεί 31 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ ο στόχος ήταν να εμβολιαστούν 65 εκατομμύρια πριν από το τέλος της χρονιάς.

Στην Κροατία ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη και ακόμη 45.036 έχουν νοσήσει από τον ιό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε