Κόσμος

Γροιλανδία: «Φτάνει με τις φαντασιώσεις προσάρτησης» – Η απάντηση του πρωθυπουργού στον Ντόναλντ Τραμπ

«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία από την άποψη της εθνικής ασφάλειας κι η Δανία δεν θα είναι σε θέση να την κρατήσει»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρίβει τα χέρια του ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο και εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Γροιλανδίας, του Μεξικού και της Κολομβίας. 

Για πολλοστή φορά ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε πως η Γροιλανδία «πρέπει» να γίνει μέρος των ΗΠΑ για την «ασφάλεια» της χώρας του. 

«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία από την άποψη της εθνικής ασφάλειας κι η Δανία δεν θα είναι σε θέση να την κρατήσει», σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Φτάνει τώρα!», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Γενς Φρέντερικ Νίλσεν την περασμένη νύχτα έπειτα από τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το νησί της Δανίας όπου θέλει να αναρτήσει την αμερικανική σημαία.

«Οχι άλλη πίεση. Οχι άλλα υπονοούμενα. Οχι άλλες φαντασιώσεις προσάρτησης. Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο. Είμαστε ανοικτοί στις συνομιλίες. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσω των κατάλληλων διαύλων και με σεβασμό του διεθνούς δικαίου», έγραψε στο Facebook ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Γροιλανδίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυστρία: Η ανατριχιαστική περιγραφή του 51χρονου για τον θάνατο της συζύγου μετά από βιασμό – «Την δούλεψα πλήρως»
Τι κατέθεσε η αδελφή του για το ζευγάρι - «Θα τη μεθύσω καλά, μετά θα μπορέσεις να την πάρεις ξανά άγρια» έλεγε στους πελάτες του καθώς την εξέδιδε για 500 ευρώ την φορά
Αυστρία: Η ανατριχιαστική περιγραφή του 51χρονου για τον θάνατο της συζύγου μετά από βιασμό – «Την δούλεψα πλήρως»
Axios: Ο Τραμπ απέρριψε αίτημα του Σαουδάραβα πρίγκιπα να επιτεθεί στους Χούθι της Υεμένης – «Θα το ξαναέκανα», λέει για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε τελευταία του συνέντευξη ο Τραμπ φάνηκε για ακόμα μία φορά αμετανόητος για την έναρξη του πολέμου, παρά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου
τραμπ
Πώς η Gen Z μαθαίνει για την 11η Σεπτεμβρίου, τον εφιάλτη που δεν έζησε και που άλλαξε τον κόσμο
25 χρόνια συμπληρώνονται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους, όταν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα έριξαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο
25 χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου