Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Γυμνοί στην Πυραμίδα του Χέοπα! Οργή για τις εικόνες – video, pics

Πυραμίδα του Χέοπα
Φωτογραφία από: Youtube

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί από την δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει δύο γυμνά άτομα να αγκαλιάζονται στην Πυραμίδα του Χέοπα.

Στην Αίγυπτο κυκλοφόρησε ένα βίντεο που έχει προκαλέσει έναν μικρό… χαμό! Δείχνει δύο γυμνά άτομα να αγκαλιάζονται στην κορυφή της Πυραμίδας του Χέοπα. Το βίντεο τριών λεπτών που γυρίστηκε στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ή Πυραμίδα του Χέοπα, με φόντο τον Κάιρο στο βάθος.

Δείχνει έναν άνδρα και μία γυναίκα να σκαρφαλώνουν πάνω στο αρχαίο κτίσμα και όταν φτάνουν στο πιο ψηλό σημείο, η γυναίκα βγάζει την μπλούζα της, ενώ το πλάνο κλείνει με τους δύο να αγκαλιάζονται… και όχι μόνο.

Δείτε τις εικόνες

Πυραμίδα του Χέοπα

Παρέμβαση εισαγγελέα για το… γυμνό στην Πυραμίδα του Χέοπα!

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Αλ Ανάνι, έκανε λόγο για παραβίαση της δημόσιας ηθικής και είπε ότι το περιστατικό και το βίντεο θα διερευνηθούν από τη γενική εισαγγελία, σύμφωνα με την εφημερίδα Ahram Online. Ο Ασράφ Μόχι, γενικός διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου στο οροπέδιο της Γκίζας, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι το βίντεο είναι πλαστό, αφού τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή είναι πολύ αυστηρά και υπάρχει παντού φωτισμός.

«Οι πυραμίδες είναι τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία στον κόσμο», δήλωσε ο Μόχι. «Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές φιλοδοξίες και πάθη όταν θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους γι’ αυτές» ανέφερε, σύμφωνα με το CNN. Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube την προηγούμενη Τετάρτη από τον Δανό φωτογράφο Andreas Hvid, ο οποίος συχνά δημοσιεύει στο διαδίκτυο ανάλογο περιεχόμενο. Ο Αιγύπτιος υπουργός είπε ότι οι ερευνητές θα διαπιστώσουν αν τα πλάνα είναι αυθεντικά ή προϊόν μοντάζ και αναλόγως θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματα.

«Σκάνδαλο στην πυραμίδα» έγραψε στο Twitter ένας οργισμένος χρήστης

Το βίντεο κατέβηκε από το YouTube λίγες μέρες μετά την ανάρτησή του. Ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα υπήρξαν σχόλια αγανάκτησης. Ξανά και ξανά τουρίστες σκαρφαλώνουν στην Πυραμίδα του Χέοπα και παραβιάζουν τη νομοθεσία της Αιγύπτου.

Στην περιοχή απαγορεύεται η πρόσβαση τη νύχτα και το κτίσμα φυλάσσεται. Χρήστες στο διαδίκτυο εικάζουν ότι το ζευγάρι μπορεί να δωροδόκησε τους φύλακες για να εξασφαλίσει την είσοδο, αναφέρουν δημοσιεύματα. «Εδώ και πολλά χρόνια ονειρευόμουν να αναρριχηθώ στη Μεγάλη Πυραμίδα», δήλωσε ο Andreas Hvid στο Ekstra Bladet, ταμπλόιντ της Δανίας. «Η ιδέα να κάνουμε ένα “γύρισμα γυμνοί” εκεί επάνω υπήρχε εδώ και καιρό. Λυπάμαι που τόσοι πολλοί άνθρωποι οργίστηκαν αλλά έχω επίσης λάβει θετικές αντιδράσεις από πολλούς Αιγυπτίους – κάτι που νομίζω ότι αξίζει να θυμόμαστε», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις