Κόσμος

H Βενεζουέλα “πεθαίνει” και ο Μαδούρο βλέπει συνωμοσίες των ΜΜΕ

Έκκληση προς τους ηγέτες όλου του κόσμου να σταματήσει η επίθεση κατά της Βενεζουέλας απηύθυνε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο σήμερα το βράδυ μέσω παγκόσμιας διαδικτυακής σύνδεσης με όλες τις πρεσβείες της χώρας του ανά τον κόσμο, όπως και αυτή της Αθήνας, για μία ιδιαίτερη συνέντευξη τύπου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην ομιλία του από το Καράκας, ενώπιον υπουργών, βουλευτών και δημοσιογράφων, αλλά κυρίως του διεθνή Τύπου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι η πρωτοβουλία του αυτή να απευθυνθεί σε όλο τον κόσμο πηγάζει από την ανάγκη να «αντιπαλέψει τα ψέματα που γράφονται από τις παγκόσμιες ολιγαρχίες των ΜΜΕ εναντίον του και να αντισταθεί στην μιντιακή εκστρατεία εναντίον της χώρας του». «Στη Βενεζουέλα κρίνεται η τύχη της ειρήνης στη Λατινική Αμερική» είπε επισημαίνοντας ότι η χώρα του που επιθυμεί και προωθεί την διπλωματία της ειρήνης και θα υπερασπιστεί το δικαίωμά της να επιλέγει το δικό της πολιτικο-οικονομικό μοντέλο.

Ο κ. Μαδούρο τόνισε ότι «η Βενεζουέλα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας επικοινωνιακής, πολιτικής και διπλωματικής επίθεσης, μίας συνωμοσίας του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που έχει επίκεντρο την Ουάσινγκτον και ενεργεί με το σύνδρομο της ανωτερότητας και στόχο την επανάκτηση των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών της Λατινικής Αμερικής. Η γεωπολιτική του κόσμου δεν είναι είναι τίποτα άλλο από την κυριαρχία, κι όπου αυτή δεν μπορεί να υπάρχει επιβάλλεται η καταστροφή και το χάος», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερη επίθεση έκανε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατά της Ισπανίας και του ισπανικού Τύπου για τα συκοφαντικά, όπως είπε, δημοσιεύματα εναντίον του και τη φασιστική τους εμμονή ότι ο Μαδούρο δεν θα τελειώσει τη θητεία του και ότι χάνει ολοένα και περισσότερο τη δύναμή του.

Το μόνο που κάνει η Βενεζουέλα, μια χώρα που ξέρει από μάχες και αγώνες, είναι, όπως είπε, να διεκδικεί την ειρήνη, να παρακολουθεί και να καταγγέλλει.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ευρώπη στους δρόμους: Σκηνές χάους και επεισόδια σε Γαλλία, Βέλγιο, Αλβανία και Ιταλία
Κύματα οργής για το υψηλό κόστος ζωής, τη λιτότητα και τη διαφθορά συγκλονίζουν την Ευρώπη - Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι, Βέλγοι, Αλβανοί και Ιταλοί διαδηλωτές κατέκλυσαν όλες τις μεγάλες πόλεις των χωρών τους
Διαδηλωτές ανάβουν φωτιές και συγκρούονται με την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης στα Τίρανα, στις 17 Οκτωβρίου 2026
60
Financial Times: Πόσο κοντά βρίσκεται ο κόσμος σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Τα τρία επικίνδυνα μέτωπα
Οι λανθασμένοι υπολογισμοί των μεγάλων δυνάμεων, η αβεβαιότητα γύρω από τις συμμαχίες και η αδυναμία αποτροπής νέων συγκρούσεων μπορούν να οδηγήσουν σε μια γενικευμένη σύρραξη;
Πόλεμος στην Ουκρανία 48
Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε κομβόι ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στη Δυτική Όχθη και ξυλοκόπησαν Γάλλο δήμαρχο
Η βία έρχεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών μιας προεκλογικής εκστρατείας κατά την οποία ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει υποστηρίξει τους εποίκους επιδιώκοντας την υποστήριξή τους
Δυτική Όχθη
7
Στις «φλόγες» και το Βέλγιο: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες
Φοιτητές διαμαρτύρονται για το αυξανόμενο κόστος και για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση - Χρήση δακρυγόνων, ρίψεις νερού και εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας - Δείτε βίντεο
Βέλγιο