Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

HRW: Η Χαμάς εκτέλεσε τρεις άνδρες που κατηγορούνταν ότι συνεργάζονται με το Ισραήλ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατήγγειλε σήμερα ως «βάρβαρη πρακτική» την εκτέλεση από τη Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τριών ανδρών που κατηγορούνταν ότι συνεργάζονταν με το Ισραήλ.

«Η θανατική ποινή είναι μια βάρβαρη πρακτική που δεν έχει θέση σε ένα σύγχρονο κράτος», αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

«Οι αρχές της Χαμάς δεν θα επιβάλουν την ασφάλεια ή τη σταθερότητα μέσω των εκτελεστικών αποσπασμάτων ή των αγχόνων, αλλά μέσω του σεβασμού των διεθνών κανόνων και του κράτους δικαίου», προσθέτει η ανακοίνωση.

Το παλαιστινιακό κίνημα που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007 εκτέλεσε τρεις άνδρες που κατηγορούνταν ότι συνεργάζονται με το Ισραήλ, εκπληρώνοντας την υπόσχεσή της για αντίποινα μετά τη μυστηριώδη δολοφονία ενός εκ των διοικητών της.

Από το 2007 η Χαμάς έχει εκτελέσει 22 ανθρώπους, καταγγέλλει το HRW. Το ίδιο διάστημα τα δικαστήρια της Γάζας έχουν καταδικάσει σε θάνατο συνολικά 106 ανθρώπους, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι σημερινοί απαγχονισμοί είναι η πρώτη συλλογική εκτέλεση από το 2014 στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε