Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η 7χρονη Bana έφυγε από το πολιορκημένο Χαλέπι

Η 7χρονη Bana έφυγε από το πολιορκημένο Χαλέπι

Στην ύπαιθρο της Συρίας βρίσκεται πλέον η 7χρονη Bana Alabed που περιέγραφε στο Twitter τη ζωή στο πολιορκημένο Χαλέπι.

Η Bana Alabed, που ανέβαζε μηνύματα με τη βοήθεια της μητέρας της Fatemah στο Twitter, εγκατέλειψε με την οικογένειά της το πολιορκημένο Χαλέπι. H Fatemah ισχυρίστηκε πως είχαν στοχοποιηθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις εξαιτίας του περιεχομένου των μηνυμάτων τους.

“Αγαπημένε κόσμε, σήμερα κλαίω. Αυτός είναι ο φίλος μου που σκοτώθηκε από αεροπορικό βομβαρδισμό απόψε. Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Bana”, είχε γράψει σε ένα από τα μηνύματά της η 7χρονη.

Σήμερα όμως ανέβηκε στον λογαριασμό μια φωτογραφία της 7χρονης Bana να χαμογελά. Το σχόλιο που τη συνόδευε ανέφερε πως έφτασαν στην ύπαιθρο με πολλά άλλα παιδιά από το πολιορκημένο Χαλέπι. Η Bana ήταν σε ένα από τα λεωφορεία που μετέφεραν περίπου 4.500 αμάχους έξω από την πόλη το Σαββατοκύριακο.

 

 

Από τότε που είχε δημιουργήσει λογαριασμό στο Twitter, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η μικρή Bana είχε πάνω από 322.000 followers και ανέβαζε συχνά βίντεο και φωτογραφίες από τη ζοφερή ζωή της στο Χαλέπι λόγω των σφοδρών συμπλοκών κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε