Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Adidas αυξάνει τις προσλήψεις Αφροαμερικανών και ισπανόφωνων

Η Adidas αυξάνει τις προσλήψεις Αφροαμερικανών και ισπανόφωνων

Το 30% των νέων προσλήψεων που θα κάνει στις ΗΠΑ θα αφορούν Αφροαμερικανούς και ισπανόφωνους, ανακοίνωσε η Adidas. Αιτία τα όσα γίνονται εδώ και 15 ημέρες, με τις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας ύστερα από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

«Τα γεγονότα των τελευταίων 15 ημερών μας ανάγκασαν να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αντισταθούμε στις συστημικές και πολιτιστικές δυνάμεις που τροφοδοτούν τον ρατσισμό», δήλωσε ο Κάσπερ Ρόρστεντ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Adidas σε ανακοίνωσή του.

Click4more Η HBO αποσύρει το “Όσα παίρνει ο Άνεμος” επειδή… προωθεί την δουλεία

Η εταιρεία ανακοίνωσε το μέτρο αυτό και πολλά άλλα την ημέρα της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ.

Παράλληλα η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει στα 20 εκατομμύρια δολάρια το ποσό που θα αφιερώσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε προγράμματα υποστήριξης της κοινότητας των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ: ένα πρόγραμμα μπάσκετ για υποβαθμισμένες συνοικίες, επιπλέον χρήματα για σχολές σχεδίου υποδημάτων και ένα πρόγραμμα στήριξης της κοινότητας των Αφροαμερικανών μέσω της άθλησης.

Επιπλέον η Adidas ανακοίνωσε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα προσφέρει ετησίως 50 υποτροφίες σπουδών σε 50 Αφροαμερικανούς υπαλλήλους της.

«Κατανοούμε ότι η μάχη κατά του ρατσισμού είναι μια μάχη που πρέπει να διεξάγεται ενεργητικά και ακατάπαυστα. Πρέπει και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», τόνισε η εταιρεία.

Click4more Looney Tunes: Τα πάνω κάτω! Ο Έλμερ Φαντ… δεν θα έχει πλέον όπλο

Πριν από μερικές μέρες, σε μια ασυνήθιστη αλλά πρωτοποριακή κίνηση, η Adidas είχε κάνει share στο λογαριασμό της στο twitter το βίντεο της αντιπάλου και ανταγωνίστριάς της, Nike, κατά του ρατσισμού.

«Μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Μαζί θα αλλάξουμε τα πράγματα», ανέφερε το μήνυμα της Adidas.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις