Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η AstraZeneca έδωσε στη δημοσιότητα το συμβόλαιο με την Κομισιόν

Η AstraZeneca έδωσε στη δημοσιότητα το συμβόλαιο με την Κομισιόν

Της ζητήθηκε, το έκανε. Ο «πόλεμος» ανάμεσα στην Κομισιόν και την AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και την παράδοση των δόσεων που έχουν συμφωνηθεί, συνεχίζεται.

Η AstraZeneca έδωσε σήμερα (29.01.2021) στη δημοσιότητα το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την Κομισιόν στις 27 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν χαιρετίζει τη δέσμευση της εταιρείας για μεγαλύτερη διαφάνεια στη συμμετοχή της στην ανάπτυξη της στρατηγικής της ΕΕ για τα εμβόλια.

Click4more Στα «σχοινιά» η AstraZeneca: Κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αθέτηση συμβολαίου με την ΕΕ

Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι σημαντικά για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων πολιτών και για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να βασίζονται στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων που αγοράστηκαν σε επίπεδο ΕΕ, αναφέρει.

Η Επιτροπή ελπίζει να είναι σε θέση να δημοσιεύσει όλες τις συμβάσεις στο πλαίσιο των προκαταβολικών συμφωνιών αγοράς στο εγγύς μέλλον. Στη σύμβαση που δημοσιεύτηκε σήμερα έχουν διαγραφεί τα τμήματα που αφορούν εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες τιμολογίων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις