Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η EasyJet κατέβασε 19 επιβάτες από αεροπλάνο και τους υποσχέθηκε χρηματική αμοιβή – «Είναι πολύ βαρύ»

Η EasyJet κατέβασε 19 επιβάτες από αεροπλάνο και τους υποσχέθηκε χρηματική αμοιβή – «Είναι πολύ βαρύ»
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε ένα απίστευτο σκηνικό βρέθηκαν μπροστά οι επιβάτες της EasyJet στην πτήση από το Λανθαρότε στα Κανάρια Νησιά προς τη Βρετανία, καθώς ο πιλότος ζήτησε από 20 «εθελοντές» επιβάτες να κατέβουν από το αεροπλάνο, επειδή αυτό δεν μπορούσε να πετάξει λόγω βάρους.

Όπως αναφέρει η DailyMail, το αίτημα του πιλότου της EasyJet να βρει 20 «εθελοντές» επιβάτες να κατέβουν από το αεροπλάνο δεν ήταν τόσο… αμήχανο, καθώς υποσχέθηκε χρηματική αμοιβή έως και 500 ευρώ σε όσους έπαιρναν αυτήν την απόφαση.

Το βίντεο από την πτήση, πριν αυτή απογειωθεί, έγινε viral στο Tik Tok και οι πάνω από 1,5 εκατομμύριο θεατές «παρακαλάνε» πλέον να συμβεί κάτι αντίστοιχο και σε δικιά τους πτήση. «Θα σήκωνα το χέρι μου τόσο γρήγορα που θα έβγαινε ο ώμος μου», σχολίασε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος είπε ότι «ακούστηκαν πολλές ζώνες να ανοίγουν».

Βέβαια, δεν λείπουν και οι καχύποπτοι, που έγραψαν ότι ο πιλότος είπε πως θα τους δώσουν «μέχρι και 500 ευρώ», που σημαίνει ότι στο τέλος μπορεί να πάρουν μόλις 20 ευρώ. «Πρόκειται για μια επιχειρησιακή απόφαση ρουτίνας σε αυτές τις συνθήκες και οι περιορισμοί βάρους ισχύουν για όλες τις αεροπορικές εταιρείες για λόγους ασφαλείας», δήλωσε εκπρόσωπος της EasyJet στη Liverpool Echo.

Δείτε το βίντεο:

@razza699 This is madness #fyp #easyjet #lanzarote #Liverpool #johnlennon #Airport #holiday #flying ♬ original sound – Ryan Williams

«Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Είναι όμως ένα πολύ βαρύ αεροσκάφος. Και σε συνδυασμό με τον μικρό διάδρομο σε αυτό το αεροδρόμιο και με τις τρέχουσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες εδώ στο Λανθαρότε, είναι πολύ δύσκολο το αεροπλάνο να απογειωθεί» ακούγεται ο πιλότος στο βίντεο που ανέβηκε στο Tik Tok.

«Έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων μας, με τις τρέχουσες συνθήκες είναι αδύνατον να πετάξουμε. Και τώρα λογικά θα αναρωτιέστε τι θα γίνει. Ο μόνος τρόπος να φύγουμε είναι να γίνει ελαφρύτερο το φορτίο του αεροσκάφους. Και πώς θα γίνει αυτό;

Θέλω αν είναι δυνατόν να ζητήσω από 20 εθελοντές να μην πετάξουν απόψε προς το Λίβερπουλ. Και φυσικά, θα υπάρξει κίνητρο. Η EasyJet μας ενημέρωσε ότι θα προσφέρει έως και 500 ευρώ για κάθε επιβάτη που θα κατέβει από το αεροπλάνο», καταλήγει ο πιλότος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις