Κυριακή, 3 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η Le Monde σχολιάζει την έλλειψη ασθενοφόρων στα νησιά – «Τραγωδίες σημάδεψαν τις πρώτες καλοκαιρινές εβδομάδες»

Η Le Monde σχολιάζει την έλλειψη ασθενοφόρων στα νησιά – «Τραγωδίες σημάδεψαν τις πρώτες καλοκαιρινές εβδομάδες»
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τα προβλήματα με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ασθενοφόρων στα ελληνικά νησιά επισημαίνει και σχολιάζει σε σημερινό (Τετάρτη 12.7.2023) δημοσίευμα της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, σκιαγραφώντας την κατάσταση που επικρατεί εν μέσω της τουριστικής σεζόν.

Η Le Monde αναφέρει τις ανησυχίες που εκφράζονται σε πολλά ελληνικά νησιά για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ασθενοφόρων, σημειώνοντας ότι οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού από ατυχήματα και τραγωδίες που μαρτυρούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Όπως σημειώνει η Le Monde, στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» έφτασαν σχεδόν 3 εκατ. επισκέπτες μόνο τον Ιούνιο και ο πληθυσμός στα ελληνικά νησιά ενίοτε δεκαπλασιάζεται κατά τη θερινή περίοδο.

Συνεχίζοντας, η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει πυροσβέστες και στρατιωτικές ενισχύσεις σε 61 περιοχές, νησιά και τουριστικές περιοχές.

Παράλληλα, τονίζει ότι έχει δεσμευτεί ότι θα προσλάβει 10.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, συμπεριλαμβανομένων 800 οδηγών ασθενοφόρων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις