Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Volkswagen σταματάει να παίρνει παραγγελίες για κάποια υβριδικά μοντέλα λόγω έλλειψης μικροτσίπ και πολέμου

Η Volkswagen σταματάει να παίρνει παραγγελίες για κάποια υβριδικά μοντέλα λόγω έλλειψης μικροτσίπ και πολέμου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Η Volkswagen θα σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για πολυάριθμα plug-in υβριδικά μοντέλα από αύριο, Τετάρτη και μετά, ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επικαλούμενη τις ελλείψεις ημιαγωγών (τσιπ) και τη διατάραξη της προμηθευτικής αλυσίδας που σχετίζονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι παραγγελίες για τις plug-in υβριδικές εκδοχές των μοντέλων Golf, Tiguan, Passat, Arteon και Touareg της Volkswagen θα σταματήσουν μέχρι νεωτέρας και η παράδοση των ήδη υφιστάμενων παραγγελιών μπορεί να μην γίνει φέτος, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η είδηση, την οποία γνωστοποίησε πρώτη η εφημερίδα Handelsblatt, ακολουθεί την απόφαση της Volkswagen να σταματήσει την παραγωγή στη Ρωσία και να αναστείλει προσωρινά την παραγωγή σε αρκετά εργοστάσιά της στη Γερμανία τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Το κύριο εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ δεν θα λειτουργήσει από τις 14 ως τις 18 Μαρτίου, ανακοίνωσε η εταιρεία. Το εργοστάσιό της στο Τσβικάου, το οποίο παράγει ηλεκτρικά οχήματα, θα σταματήσει επίσης την παραγωγή μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Τα εργοστάσιά της στο Ανόβερο και τη Δρέσδη, καθώς και δύο εργοστάσια στην Πολωνία, θα επηρεαστούν επίσης, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις