Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η άγρια ομορφιά της φύσης! Φάλαινες δολοφόνοι καταβροχθίζουν καρχαρία [vid]

Φωτογραφία από YouTube
Φωτογραφία από YouTube

Η στιγμή που ένα κοπάδι φαλαινών – δολοφόνων κάνει κυριολεκτικά… κομμάτια έναν καρχαρία, έχει καταγραφεί σε ένα συγκλονιστικό βίντεο, “τραβηγμένο” από drone, σε ακτή της Καλιφόρνια.

Ο φωτογράφος Slater Moore βρισκόταν σε μία βάρκα στον Κόλπο Monterey της Καλιφόρνια την περασμένη Τρίτη, όταν εντόπισε το κοπάδι των φαλαινών (σ.σ. η γνωστή φάλαινα όρκα) να κινούνται στην επιφάνεια της θάλασσας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που συνήθως συμβαίνει όταν βρίσκονται σε πιο βαθιά νερά.

Έτσι κατάλαβε ότι κάτι… διαφορετικό συμβαίνει και τότε είδε δύο θηλυκές φάλαινες να καταδιώκουν έναν καρχαρία. Η διαδικασία της τροφής αποτελεί μια στιγμή “διδασκαλίας” για τις νεαρές φάλαινες, με τις μεγαλύτερες να “αφήνουν” το θήραμά τους στις νεότερες, ώστε να εκπαιδευτούν.

“Είδαμε περίπου 25 φάλαινες και κατάφερα να αποτυπώσω την στιγμή που τρώνε τον καρχαρία”, δήλωσε ο φωτογράφος. Για να συμπληρώσει ο Katlyn Taylor, ένας βιολόγος: “Ξαφνικά μία από αυτές σήκωσε τον καρχαρία. Σήκωσε ολόκληρο τον καρχαρία στην επιφάνεια! Και ήταν ακόμη ζωντανός, κουνιόταν δεξιά κι αριστερά”.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε