Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Η αισιοδοξία για συμφωνία για το Brexit δίνει ώθηση στη στερλίνα

Η αισιοδοξία για συμφωνία για το Brexit δίνει ώθηση στη στερλίνα

Άλμα σημειώνει η στερλίνα, καθώς ανήλθε σε υψηλό τριμήνου ωθούμενη από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το Brexit μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας.

Από την Πέμπτη η στερλίνα έχει κάνει ράλι άνω του 3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διήμερη άνοδό της από τα μέσα Ιουνίου του 2016, πριν οι πολίτες στη Βρετανία ταχθούν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ επικεφαλής της διαπραγμάτευσης από την πλευρά της ΕΕ δήλωσε ότι είχε μια «εποικοδομητική» συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Η λίρα σημείωσε νωρίτερα άνοδο σχεδόν 2% στο υψηλό τριμήνου του 1,2685 δολαρίου. Έναντι του ευρώ, η λίρα ενισχύθηκε έως 1,4% στις 87,20 πένες.

Να σημειωθεί ότι το ράλι της στερλίνας υπονόμευσε τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 που περιλαμβάνει εταιρίες με εξαγωγική δραστηριότητα, αλλά οι μετοχές βρετανικών εταιριών λιανεμπορίου, τραπεζών και κατασκευαστικών εταιριών που επικεντρώνονται στην εγχώρια αγορά επωφελήθηκαν, σημειώνοντας άνοδο 4-6%. Ράλι έκαναν και οι μετοχές στην Ιρλανδία ενώ υποχώρησαν οι αποδόσεις των ιρλανδικών κρατικών ομολόγων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις