Δευτέρα, 17 Ιουν.
26oC Αθήνα

Η «αληθινή Μάρθα» του «Baby Reindeer» είχε εμμονή και με τον Κιρ Στάρμερ: Του έστειλε 300 emails μέσα σε 8 μήνες!

Η «αληθινή Μάρθα» του «Baby Reindeer» είχε εμμονή και με τον Κιρ Στάρμερ: Του έστειλε 300 emails μέσα σε 8 μήνες!
Reuters

«Ώρα για αλλαγή» δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ μετά την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Βρετανία για τις 4 Ιουλίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία και ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες εκλογές εμφανίζεται να έχει τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ… στο τσεπάκι. 

Απευθυνόμενος μάλιστα σε υποστηρικτές του και μη είπε ότι «η εξουσία είναι στα χέρια σας για να αλλάξετε τη Βρετανία προς το καλύτερο».

«Μαζί, μπορούμε να σταματήσουμε το χάος. Μαζί, μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα. Μαζί, μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας», προσέθεσε. «Ο Ρίσι Σουνάκ δεν μπορεί να κρύβεται άλλο».

Πώς σχετίζεται όμως ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, με την σκοτεινή, δραματική και συνάμα περίεργα αστεία σειρά του Netflix «Baby Reindeer» και την αληθινή «Μάρθα»;

Η Φιόνα Χάρβεϊ, η γυναίκα που υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω από τον ρόλο της Μάρθας, «Baby Reindeer» φαίνεται πώς πέρα από κωμικό Ρίτσαρντ Γκαντ, τον οποίο παρακολουθούσε εμμονικά, είχε απίστευτο «κόλλημα» με τον ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

Η 58χρονη σήμερα Σκωτσέζα φέρεται να βομβάρδιζε τον Κιρ Στάρμερ με σχεδόν 300 emails σε διάστημα 8 μηνών!

Στα μηνύματα που φέρεται να του έστελνε, βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έκανε και επιθέσεις στη σύζυγό του.

Όπως αναφέρει ο Independent, επικαλούμενος την Sun, επανειλημμένως φέρεται να αποκαλούσε τον Κιρ Στάρμερ «χαζό, μικρό αγοράκι» και «άχρηστο δικηγόρο» ενώ από τα βέλη της δεν ξέφυγε ούτε η σύζυγός του Λαίδη Βικτόρια Στάρμερ για την οποία του έγραφε ότι είναι «απαίσια».

Μάλιστα όλα τα email είχαν την υπογραφή «Sent from my iPhone» όπως τα email που φέρονται να έχουν αποσταλεί από τον υπολογιστή του σπιτιού της στη σειρά.

Πώς ξεκίνησε η εμμονή της με τον Κιρ Στάρμερ

Η 58χρονη κατηγορείται ότι έστειλε 276 emails στη διεύθυνση του κοινοβουλίου του από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2020, ενώ ζούσε στο Κίλμπουρν, διπλανή εκλογική περιφέρεια από αυτή στην οποία εκλέγεται ο Στάρμερ.

Άρχισε να του στέλνει μηνύματα μίσους επειδή είχε βρεθεί σε διένεξη με το δημοτικό συμβούλιο με αφορμή κάποιο πρόβλημα με το σπίτι της.

Σε κάποιο email μάλιστα φέρεται να του έστελνε φωτογραφίες σκουπιδιών όπου του έγραφε:

«Εκλέγεσαι αρχηγός ενός ανύπαρκτου κόμματος και μέσα σε δύο λεπτά λαμβάνω ένα email από τον διαμεσολαβητή στέγασης που με αποκαλεί ρατσίστρια. Έχω ήδη παραπονεθεί για σένα στον επίτροπο προτύπων που ξέρει καλά ότι δεν κάνεις τίποτα. Από εδώ και πέρα θα παραπονιέμαι για το παραμικρό» και κατέληγε: «Δεν θα αξίζει να ζεις τη ζωή σου»

Η Μητροπολιτκή Αστυνομία του Λονδίνου φέρεται επίσης να έχει ενημερωθεί για τα εν λόγω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η συνέντευξη της «αληθινής» Μάρθας στον Πιρς Μόργκαν

Η Φιόνα Χάρβεϊ, η γυναίκα που φέρεται να αποτέλεσε την έμπνευση για τον χαρακτήρα της εμμονικής stalker «Μάρθας» της σειράς του Netflix «Baby Reindeer» έσπασε τη σιωπή της για πρώτη φορά στον Πιρς Μόργκαν για τη σχέση της με τον δημιουργό της σειράς.

Στη συνέντευξή της αποκάλυψε ότι δεν έχει δει τη σειρά αλλά ότι αναγνωρίζει τον εαυτό της ως «Μάρθα». Μάλιστα υποστήριξε ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της στο διαδίκτυο από ανθρώπους που τη συνέδεσαν με την ηρωίδα της σειράς, αν και η ίδια αρνείται ότι μοιάζει με εκείνη.

Η Χάρβεϊ αρνήθηκε ότι παρακολουθούσε τον κωμικό, πως επιτέθηκε στη φίλη του και στον ίδιο, ότι καθόταν για ώρες και μέρες έξω από το σπίτι του αλλά και πως είχε έρθει σε επικοινωνία με τους γονείς του.

Η επίμαχη συνέντευξη:

Αρνήθηκε ακόμα ότι είχε στείλει στον Γκαντ 41.000 emails, εκατοντάδες φωνητικά μηνύματα και γράμματα και μίλησε για μόνο μερικά e-mail, ένα γράμμα με το ταχυδρομείο και μερικά μηνύματα στο Twitter.

Αρνήθηκε επίσης ότι πήγε στη φυλακή για οποιοδήποτε αδίκημα.

Η συνέντευξη της Χάρβεϊ όσο και οι προθέσεις του παρουσιαστή δίχασαν τα social media, με σχολιαστές να υποστηρίζουν ότι η γυναίκα φέρεται να είναι ψυχικά άρρωστη και να κατηγορούν τον παρουσιαστή Μόργκαν ότι την εκμεταλλεύτηκε για τα views.

Στον απόηχο της αποκλειστικής συνέντευξής της στη εκπομπή YouTube Uncensored, η 58χρονη ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία του Μόργκαν της προσέφερε μόλις 250 λίρες για να εμφανιστεί στην εκπομπή και αποκάλυψε ότι σκοπεύει να διεκδικήσει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό, και συγκεκριμένα 1 εκατομμύριο λίρες!

Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του ίδιου και του Netflix.

Η υπόθεση της σειράς

Στη σειρά του Netflix ο «Ντόνι» (ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Ρίτσαρντ Γκαντ) γνωρίζει για πρώτη φορά την «Μάρθα» όταν εκείνη μπαίνει στο μπαρ όπου εργάζεται δείχνοντας πολύ στενοχωρημένη.

O μπάρμαν-κωμικός της προσφέρει δωρεάν μια κούπα τσάι, αφού εκείνη δεν έχει λεφτά να πληρώσει και από εκείνη τη στιγμή ξεκινά ο εφιάλτης του.

Επί 4,5 χρόνια, η γυναίκα του έστειλε 41.071 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, 350 ώρες φωνητικών μηνυμάτων, 744 tweets, 46 μηνύματα στο Facebook, 106 σελίδες επιστολών και διάφορα περίεργα δώρα.

Τον παρακολουθούσε για μέρες και ώρες έξω από το σπίτι του, στο χώρο εργασίας του, επί σκηνής σε κωμικά κλαμπ όπου έδινε παραστάσεις, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να παρενοχλεί τα αγαπημένα του πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των γονιών του και μιας τρανς γυναίκας με την οποία άρχισε να βγαίνει και μάλιστα να την ερωτεύεται.

Στη σειρά μαθαίνουμε ακόμα ότι ο «Ντόνι» είχε πέσει θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης από έναν επιτυχημένο τηλεοπτικό συγγραφέα που προσφέρθηκε να γίνει μέντοράς του και τον προσκάλεσε στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο, όπου έπαιρναν σκληρά ναρκωτικά και γινόταν η κακοποίηση.

Μετά από πολλές καταγγελίες του Ντόνι στην Αστυνομία, η Μάρθα αφήνει ένα απειλητικό μήνυμα στο τηλέφωνό του, συλλαμβάνεται και κατηγορείται για τρεις κατηγορίες παρακολούθησης και παρενόχλησης.

Δηλώνει ένοχη και της επιβάλλεται ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και περιοριστικά μέτρα πέντε ετών. Και κάπως έτσι τελειώνει και ο εφιάλτης του.

Η αληθινή γυναίκα που παρακολουθούσε τον Ρίτσαρντ Γκαντ δεν ονομάζεται Μάρθα και ο ηθοποιός δεν θέλησε ποτέ να αποκαλύψει ποτέ το πραγματικό της όνομα και όπως έχει πει άλλαξε βασικά στοιχεία για αυτήν στη σειρά του Netflix που έκανε αίσθηση από την αρχή. 

Ο ίδιος αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι πραγματικές ταυτότητες των χαρακτήρων της δημοφιλούς σειράς του δεν είναι κάτι για το οποίο θέλει να μιλήσει ποτέ ξανά.

Μάλιστα είχε δημοσιεύσει ένα Instagram story στο οποίο ζητούσε από τον κόσμο να μην προσπαθεί να βρει τους ανθρώπους πίσω από τους ήρωες της σειράς λέγοντας πως «δεν είναι αυτό το νόημά της».

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις