Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η αλλαγή στη Θεία Κοινωνία των Καθολικών λόγω κορονοϊού

Η αλλαγή στη Θεία Κοινωνία των Καθολικών λόγω κορονοϊού
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Αυστηρό είναι το πρωτόκολλο ασφαλείας, που τηρείται κατά τις Λειτουργίες στις εκκλησίες της Ιταλίας, λόγω του κορονοϊού.

Οι Καθολικοί προχώρησαν σε μία… αλλαγή στη διαδικασία της Θείας Κοινωνίας, που πλέον δίνεται από τον ιερέα στα χέρια των πιστών, και όχι κατευθείαν στο στόμα, όπως συνέβαινε πριν από την πανδημία. Επίσης, δεν επιτρέπεται ο αγιασμός και είναι περιορισμένος ο αριθμός των πιστών μέσα στον ναό.

Click4more: Βατικανό: Η βασιλική του Αγίου Πέτρου άνοιξε ξανά τις πύλες της (pics)

Η Ιταλία επιστρέφει σιγά σιγά στην καθημερινότητα. Από νωρίς το πρωί, η κίνηση σε όλες τις μεγάλες ιταλικές πόλεις είναι σαφώς αυξημένη, με περισσότερους επιβάτες στο μετρό και τα λεωφορεία. Στα εμπορικά καταστήματα, η απόσταση ασφαλείας είναι ένα μέτρο και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Από σήμερα επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών στο εσωτερικό της περιφέρειας στην οποία διαμένουν, ενώ για τη δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Ιταλοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 3 Ιουνίου. Η υπεύθυνη δήλωση για τις μετακινήσεις θα πρέπει να υπογράφεται από τους Ιταλούς πλέον μόνον για μετάβαση εκτός περιφέρειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις