Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

«Η ανατομία μιας πτώσης»: Ο ηθοποιός Σάμουελ Θέις κατηγορείται για τον βιασμό ενός άντρα

«Η ανατομία μιας πτώσης»: Ο ηθοποιός  Σάμουελ Θέις κατηγορείται για τον βιασμό ενός άντρα
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ο Σάμουελ Θέις είναι ο πιο δεξιά στην φωτογραφία

Για βιασμό κατηγορείται από μέλος κινηματογραφικού συνεργείου, ο Σάμουελ Θέις ηθοποιός της ταινίας «Η ανατομία μιας πτώσης» που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα αλλά και τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η κατηγορία για βιασμό κατά του Γάλλου ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από την βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ταινία, αφορά σεξουαλική επίθεση με θύμα ένα μέλος της παραγωγής της ταινίας «Je te jure» την οποία σκηνοθετούσε εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, το περιστατικό έγινε την 1η Ιουλίου, στα μισά των γυρισμάτων της ταινίας, μετά από ένα πάρτι σε διαμέρισμα. Στο πάρτι ήταν μέλη του καστ αλλά και του κινηματογραφικού συνεργείου.

Βάσει όσων καταγγέλλει ο άντρας, εκείνος έμεινε το βράδυ στο διαμέρισμα που γινόταν το πάρτι γιατί είχε μεθύσει και δεν ήταν σε θέση να γυρίσει στο δικό του σπίτι.

Ο άντρας υποστηρίζει ότι ο Σάμουελ Θέις τον βίασε τα ξημερώματα. Ωστόσο, σύμφωνα με διεθνή μέσα, ο Γάλλος ηθοποιός υποστήριξε ότι η σεξουαλική πράξη έγινε συναινετικά.

Λίγο μετά το περιστατικό, ο άντρας που καταγγέλει τον βιασμό αποφάσισε να φύγει από τα γυρίσματα της ταινίας. Το περιστατικό στη συνέχεια, έγινε γνωστό και στην παραγωγή της ταινίας.

Σκηνοθετούσε εξ’ αποστάσεως

Η παραγωγός του «Je te jure», Caroline Bonmarchand είπε στο Variety ότι αφού έμαθε για το περιστατικό ανέθεσε την έρευνα σε ένα ανεξάρτητο όργανο. Στο μεταξύ, προσπαθώντας να βρει κάποια λύση, η παραγωγός μετακίνησε τον Σάμουελ Θέις και τον έβαλε να σκηνοθετεί εξ αποστάσεως.

Η Caroline Bonmarchand, που έχει παρακολουθήσει σεμινάριο για το πως να χειρίζεται τέτοιου είδους καταστάσεις, είπε ότι το πρωτόκολλο που προβλέπεται της επέτρεψε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας. Ακόμα, δήλωσε ότι τα μέλη του προσωπικού αν ήθελαν μπορούσαν να μιλήσουν σε ψυχολόγο.

Μετά το τέλος των γυρισμάτων στα τέλη Ιουλίου, ο άντρας που όπως ισχυρίζεται βιάστηκε, κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία εναντίον του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Η Μαρί Ντοσέ δικηγόρος του Σάμουελ Θέις, είπε στο Variety ότι δεν ξέρει να έχει κατατεθεί κάποιο επίσημο έγγραφο στην αστυνομία ενώ δεν έχει ενημερωθεί για κάποια έρευνα που έχει ξεκινήσει.

«Η μόνη έρευνα για αυτή την υπόθεση έγινε με εντολή της παραγωγής και διενεργήθηκε από ανεξάρτητη οργάνωση. Παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο και ήταν 300 σελίδες το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να τεκμηριώνουν το ότι συνέβη σεξουαλική επίθεση», δήλωσε η δικηγόρος.

Η συνήγορος του Σάμουελ Θέις επίσης είπε ότι στην αναφορά υπήρχε μια μαρτυρία ενός ατόμου που είχε μπει στο δωμάτιο σύμφωνα με την οποία, αυτό που είδε ήταν μια «τρυφερή στιγμή».

Πηγές: Telerama Magazine, Variety, Liberation

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις