Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Η αντίδραση της Σκωτίας στις πρόωρες εκλογές – “Θέλουν σκληρό Brexit και περικοπές”

Η αντίδραση της Σκωτίας στις πρόωρες εκλογές – “Θέλουν σκληρό Brexit και περικοπές”

“Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσπαθεί να εξαναγκάσει τη Βρετανία σε ένα «σκληρό Brexit» προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου”, δήλωσε σήμερα (18.04.2017) η πρωθυπουργός της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον. Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση της Σκωτίας μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών στη μεγάλη Βρετανία.

«(Οι Συντηρητικοί) βλέπουν μια ευκαιρία να οδηγήσουν τη Βρετανία προς τα δεξιά, να εξαναγκάσουν ένα σκληρό Brexit και να επιβάλουν βαθύτερες περικοπές (στις δημόσιες δαπάνες). Ας υψώσουμε το ανάστημά μας για τη Σκοτία», έγραψε στο Twitter η Στέρτζον. 

Επίσης, υποστήριξε ότι “η απόφαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να ζητήσει πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου δίνει στη Σκοτία την ευκαιρία να ενδυναμώσει τη δημοκρατική της εντολή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την ανεξαρτησία της”.

«Σε ό,τι αφορά τη Σκοτία, αυτή η κίνηση είναι ένας τεράστιος πολιτικός λάθος υπολογισμός από την πρωθυπουργό», ανέφερε σε ανακοίνωση της. «Θα δώσει και πάλι στον λαό την ευκαιρία να απορρίψει τη στενή, διχαστική ατζέντα (της συντηρητικής κυβέρνησης) καθώς και να ενδυναμώσει τη δημοκρατική εντολή που ήδη υπάρχει προκειμένου να δοθεί στον λαό της Σκωτίας μια επιλογή για το μέλλον του», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι η πρωθυπουργός της Σκωτίας επιδιώκει την ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο και ζητάει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε