Κόσμος

Η Αντζελίνα Τζολί θα σκηνοθετήσει ταινία για τον θρυλικό πολεμικό φωτορεπόρτερ Σερ Ντον ΜακΚάλιν

Η Αντζελίνα Τζολί θα σκηνοθετήσει την ταινία «Unreasonable Behaviour» για τη ζωή του Βρετανού πολεμικού φωτορεπόρτερ Ντον ΜακΚάλιν βασισμένη στη αυτοβιογραφία του με το ίδιο τίτλο.

Παραγωγοί της ταινίας είναι ο Τομ Χάρντι, ο οποίος θα έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Ντιν Μπέικερ για τη Hardy Son & Baker μαζί με τους Τιμ Μπέβαν και Έρικ Φέλνερ. Ο Ντον ΜακΚάλιν και ο Μαρκ Τζορτζ είναι εκτελεστικοί παραγωγοί.

Ο υποψήφιος για BAFTA Γκρέγκορι Περκ γράφει το σενάριο της ταινίας για την ιστορία της ζωής του Βρετανού φωτορεπόρτερ πολέμου, ο οποίος από το Λονδίνο που μαστιζόταν από τη φτώχεια την περίοδο του πολέμου βρέθηκε σε κάποιες από τις πιο επικίνδυνες πολεμικές ζώνες του κόσμου.

Είναι τιμή μου που έχω την ευκαιρία να μεταφέρω τη ζωή του Ντον ΜακΚάλιν σε ταινία» δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί σύμφωνα με το Variety. «Με προσέλκυσαν ο μοναδικός συνδυασμός του φόβου και του ανθρωπισμού – η απόλυτη δέσμευσή του να καταγράψει την αλήθεια του πολέμου και η ενσυναίσθηση και ο σεβασμός του για όσους υποφέρουν από τις συνέπειές του. Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια ταινία τόσο ασυμβίβαστη όσο η φωτογραφία του Ντον, για τους εξαιρετικούς ανθρώπους και τα γεγονότα που είδε με τα μάτια του, καθώς και την άνοδο και την πτώση μιας μοναδικής εποχής στη δημοσιογραφία» πρόσθεσε.

«Έχοντας δει την τελευταία ταινία της Αντζελίνα για την Καμπότζη (και έχοντας περάσει τόσο πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια του πολέμου εκεί), εντυπωσιάστηκα πολύ με το πώς έκανε τόσο ισχυρή και ακριβή αναπαράσταση του τόπου εκείνης της εποχής. Νιώθω ότι είμαι σε ασφαλή, ικανά και επαγγελματικά χέρια μαζί της» τόνισε ο Ντον ΜακΚάλιν.

Ο Σερ Ντον ΜακΚάλιν γεννήθηκε το 1935 και μεγάλωσε στο βόρειο Λονδίνο. Κυρίως αυτοδίδακτος, έγινε γνωστός το 1958 όταν μια εφημερίδα αγόρασε τις εικόνες του για μια συμμορία του Λονδίνου που εμπλεκόταν στη δολοφονία ενός αστυνομικού και αργότερα έλαβε διεθνή αναγνώριση για τις φωτογραφίες του για το Τείχος του Βερολίνου και για τις εμβληματικές εικόνες του από πολεμικές συγκρούσεις στην Ινδοκίνα, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα το Βιετνάμ.

Γνωστός για τις συχνά τραγικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του από το Βιετνάμ και την Καμπότζη, ενώ εργαζόταν για τις εφημερίδες The Observer και The Sunday Times, ο ΜακΚάλιν, ο οποίος ήταν το θέμα ντοκιμαντέρ του 2012, με τίτλο McCullin – διακινδύνευσε τη ζωή του για να αιχμαλωτίσει αυτές τις εικόνες πολέμου, που συνεχίζουν να έχουν απήχηση και σήμερα.

 «Τρέφουμε βαθύ σεβασμό για τον ΜακΚάλιν» δήλωσαν οι Χάρντι και Μπέικερ της HSB. «Η σημαντική ιστορία έχει να κάνει με σκληρή ειλικρίνεια, ακλόνητο θάρρος και απεριόριστη ενσυναίσθηση».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος πιλότος του F-15 που καταρρίφθηκε πάνω από το Ιράν – Εντοπίστηκε ο δεύτερος πιλότος
Η Τεχεράνη χλευάζει τις αμερικανικές έρευνες για τον πιλότο και εκτοξεύει αντιαεροπορικά πυρά κατά των ελικοπτέρων Black Hawk που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης
Ντόναλντ Τραμπ
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία
Ο Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη λειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακές
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η αυστηρότερη και υψίστης ασφαλείας φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων που το περιβάλλουν
Νησί Αλκατράζ