Κόσμος

Η αόρατη απειλή που τρέμουν στο Hampton Court Palace (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν μέσα στην καρδιά του χειμώνα όταν άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες του Hampton Court Palace. Χτυπούσαν από τον αέρα και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Ο Christian Lax, που εργάζεται στο 500 ετών παλάτι τα τελευταία 5 χρόνια, σημειώνει ότι αυτό ήταν μόνο ένα από τα περιστατικά που παραμένουν ανεξήγητο μυστήριο μέχρι και σήμερα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Όταν βρήκαμε τις πόρτες ανοιχτές αποφασίσαμε να κοιτάξουμε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας. Τότε είδαμε τη φιγούρα με ιστορικά ρούχα”. Το “Skeletor” βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου για τα τρομακτικά πλάνα του. “Υποθέτουμε ότι κάποιος είχε ντυθεί αλλά κανείς δεν έχει απάντηση για το πώς άνοιξαν οι πόρτες. Γιατί αν κοιτάξει κανείς το βίντεο, θα δει πως δεν υπάρχει κανείς να στέκεται εκεί. Χρειάζεται πολλή δύναμη για να ανοίξουν. Το πιο ενδιαφέρον είναι να βρεθεί τι προκάλεσε τις πόρτες να ανοίξουν”.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα τρομακτικά περιστατικά που έχουν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια στο πρώην σπίτι του Henry VIII. Λόγω της ιδανικής τοποθεσίας του μέχρι τον 14ο αιώνα το παλάτι προσέλκυε βασιλικούς επισκέπτες. Επεκτάθηκε από τον Henry ΙΙΙ που έζησε εκεί με τις 6 συζύγους του και έγινε ένα από τα πιο πλούσια στη χώρα.

Μαζί με τον Πύργο του Λονδίνου, το Hampton Court Palace είναι ένα από τα πιο διάσημα στοιχειωμένα σημεία στο Λονδίνο για την “The Gray Lady” Sybil Penn που ανέθρεψε τον πρίγκιπα και τη βασίλισσα πριν πεθάνει από ευλογιά το 1562. Κάτοικοι από τις γύρω περιοχές αναφέρουν ότι ακούνε κραυγές από σημείο όπου λέγεται ότι έχει στοιχειώσει η Catherine Howard, που κατηγορείται για μοιχεία ενώ ήταν παντρεμένη με τον βασιλιά. Το 1999, σύμφωνα με πηγές του παλατιού, δύο γυναίκες λιποθύμησαν στο ίδιο σημείο με διαφορά μισής ώρα η μία από την άλλη.

Για πανεπιστημιακή μελέτη του 2003 γύρω από τα φαντάσματα στο παλάτι, ο Dr Richard Wiseman πήρε συνέντευξη από 600 ανθρώπους μέσα στο παλάτι για να διαπιστώσει αν είχαν αισθανθεί κάτι παράξενο. Ήταν η πρώτη φορά που το παρακολούθησε κάποιος παράλληλα με τη χρήση καμερών θερμικής απεικόνισης και ηλεκτρομαγνητικών αισθητήρων. Εκείνοι που πίστευαν στα φαντάσματα ανέφεραν περισσότερες εμπειρίες από εκείνους που δεν πίστευαν. Βίωσαν ασυνήθιστες εμπειρίες σε διαφορετικά σημεία. Βρήκε επίσης “δειλά αποδεικτικά στοιχεία” για να συνδέσει τις θέσεις που ανέφεραν ότι τους ανατριχιάζουν με τη γεωμαγνητική δραστηριότητα. 

“Παρά το γεγονός πως ζούμε στην εποχή της επιστήμης και επιχειρούμε να εξηγήσουμε τα γεγονότα ορθολογικά, προφανώς υπάρχουν ακόμα πράγματα που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Ανακαλύπτουμε νέα πράγματα συνέχεια. Είναι ενδιαφέρον που ακόμα υπάρχουν ερωτήματα για το τι συμβαίνει στην απόκοσμη πλευρά, στο άγνωστο”.

Πηγή: News.com.au

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλγερινός επιτέθηκε με σφυρί στον γείτονά του στην Ισπανία και συνελήφθη - Του άνοιξε το κεφάλι και τον άφησε αιμόφυρτο στον δρόμο
Ο άνδρας διαπληκτίστηκε με το θύμα και ένα φίλο του θύματος - Τραυμάτιζε με μπουκάλι τον φίλο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Ισπανία
Politico: Ο Αμερικανός υπουργός ενέργειας υποβαθμίζει τον θανατηφόρο καύσωνα στην Ευρώπη – «Περισσότεροι πεθαίνουν τον χειμώνα»
Ο Κρις Ράιτ προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, ενώ η ΕΕ προειδοποιεί τους πολίτες για επικίνδυνες θερμοκρασίες που έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ
Νεκρό 6χρονο αγόρι σε λίμνη στη Γερμανία λόγω του ακραίου καύσωνα - Καταγραφή νέου ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 41,5 βαθμούς
Ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αυστρία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς Κελσίου στα σύνορα με την Σλοβακία, ενώ και η Ελβετία έκανε νέο ρεκόρ στους 39 βαθμούς στην Βασιλεία
Γερμανία