Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η Αρμενία απαγόρευσε την είσοδο της Μαργκαρίτα Σιμονιάν – Ποια είναι η πολεμοχαρής διευθύντρια του Russia Today

Η Αρμενία απαγόρευσε την είσοδο της Μαργκαρίτα Σιμονιάν – Ποια είναι η πολεμοχαρής διευθύντρια του Russia Today
Reuters

«Πόρτα»… έριξε η Αρμενία στη Μαργκαρίτα Σιμονιάν, την αρμενικής καταγωγής φανατισμένη προπαγανδίστρια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η Σιμονιάν είναι επικεφαλής του Russia Today, του κρατικού δικτύου της ρωσικής ραδιοτηλεόρασης.

Με καταγωγή από την Αρμενία, η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, είναι η «σιδηρά κυρία» του Russia Today (RT). Χαρακτηρίζεται και ως πολεμοχαρής οπαδός του Κρεμλίνου στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και… φυσικά είναι υπέρ του πολέμου στην Ουκρανία.

Γεννημένη στη Ρωσία, η Σιμονιάν συχνά κατηγορεί την κυβέρνηση του Γερεβάν στην Αρμενία για ελλιπή αφοσίωση προς τη Μόσχα.

Η Μαργκαρίτα Σιμονιάν δήλωσε ότι της απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αρμενία, όπως και του Ρώσου βουλευτή, Κονσταντίν Ζατούλιν.

«Απαγορεύτηκε η είσοδος του Κονσταντίν Ζατούλιν, που υπήρξε θερμός υποστηρικτής της Αρμενίας επί χρόνια, από τον σημερινό ηγέτη της Αρμενίας. Και η δική μου παρεμπιπτόντως», έγραψε η Σιμονιάν στο Telegram.

Τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ζατούλιν, που είναι επικεφαλής της επιτροπής της ρωσικής Δούμα για τις σχέσεις με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, αποκλείσθηκε λόγω των επικρίσεών του προς τον Αρμένιο πρωθυπουργό, Νικόλ Πασινιάν.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις