Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ατάκα Μπάιντεν στο συγχαρητήριο τηλεφώνημα που άφησε άναυδο τον Ερντογάν, σύμφωνα με Τουρκάλα δημοσιογράφο

Η ατάκα Μπάιντεν στο συγχαρητήριο τηλεφώνημα που άφησε άναυδο τον Ερντογάν, σύμφωνα με Τουρκάλα δημοσιογράφο

Μία ημέρα μετά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας, η δημοσιογράφος της εφημερίδας “Hürriyet”, Χαντέ Φιράτ, μετέδωσε στο CNN Turk αποκλειστικές πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών.    

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία και θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να γίνουν νέες συζητήσεις για τα σιτηρά. 

Όπως υποστήριξε η Τουρκάλα δημοσιογράφος, ο Τζο Μπάιντεν – αφού εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Ερντογάν- του είπε χαρακτηριστικά: “Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιη η παρέμβαση της Δύσης σε βάρος σας”. Σε αυτό το σημείο, η Χαντέ Φιράτ σχολίασε ότι στο άκουσμα αυτής της ατάκας “κοιτάζονταν μεταξύ τους στην τουρκική αντιπροσωπεία”. Ο Μπάιντεν – σύμφωνα πάντα με το σχετικό ρεπορτάζ- είπε στη συνέχεια ότι “θέλω να προωθήσω το θέμα των F-16, αλλά υπάρχει ο όρος της Σουηδίας στο Κογκρέσο”.  

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις