Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ατάκα της Βασίλισσας Ελισάβετ που τους άφησε όλους άναυδους [video]

Η ατάκα της Βασίλισσας Ελισάβετ που τους άφησε όλους άναυδους [video]

Η Βασίλισσα Ελισάβετ τα έχει ζήσει όλα. Και σκοπεύει όσο την κρατάνε τα πόδια της να συνεχίσει να το κάνει παρά τα 93 της χρόνια. Σήμερα, για ακόμα μια φορά παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις στις ακτές της νότιας Αγγλίας για να τιμήσει με ηγέτες από όλο τον κόσμο την 75η επέτειο της μεγαλύτερης απόβασης στη ιστορία, που σήμανε την αρχή του τέλους του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, στην ομιλία της ενώπιον των υπόλοιπων ξένων ηγετών μίλησε για την ξεχωριστή αυτή μέρα και μεταξύ άλλων είπε μια ατάκα που θα μείνει στην ιστορία.

Ξεκινώντας την ομιλία της είπε: «Όταν παραβρέθηκα στις εκδηλώσεις για την 60η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, κάποιοι πίστευαν ότι θα είναι και η τελευταία μου εμφάνιση. Αλλά η γενιά του πολέμου, η δική μου γενιά, είναι ανθεκτική και είμαι πανευτυχής να είμαι σήμερα εδώ κοντά σας στις ακτές του Πόρτσμουθ»

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ηγούνται των εκδηλώσεων στο Πόρτσμουθ, στις οποίες συμμετέχουν οι βετεράνοι και πολλοί ηγέτες χωρών, ανάμεσά τους οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, οι πρωθυπουργοί του Καναδά Τζάστιν Τριντό, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

«Συγκεντρωνόμαστε για να τιμήσουμε εκείνους το θάρρος και η θυσία των οποίων στις ακτές της Νορμανδίας σήμαναν ένα σημείο καμπής στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Υποσχόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ το χρέος μας απέναντί τους», δήλωσε η Τερέζα Μέι. «Η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητά τους για την υπεράσπιση της ελευθερίας μας παραμένουν ένα μάθημα για όλους εμάς».

Δείτε την μεγαλοπρεπή και συγκινητική τελετή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις