Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Αθήνα για την πολύνεκρη επίθεση στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο

Η Αθήνα για την πολύνεκρη επίθεση στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο
φωτογραφία Reuters

Οδύνη για την αποτρόπαιη επίθεση στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο του Καναδά και αμέριστη συμπαράσταση στους Έλληνες ομογενείς, τον καναδικό λαό και την κυβέρνησή του, εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανάρτησή του στο Twitter, το ελληνικό ΥΠΕΞ εκφράζει, επίσης, θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειας των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

“Εκφράζουμε την οδύνη μας για την αποτρόπαιη επίθεση στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο του Καναδά & την αμέριστη συμπαράστασή μας στους Έλληνες ομογενείς, στον καναδικό λαό & στην κυβέρνησή του. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειας των θυμάτων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες” σημειώνει, στην ανάρτησή του, το υπουργείο Εξωτερικών.

πηγή Reuters

Τρόμος έξω από ελληνικό εστιατόριο στο Τορόντο

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής (22.07.2018) στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο του Καναδά. Ένας μαυροντυμένος άντρας φορώντας ένα μεγάλο καπέλο περπατούσε στον δρόμο Danforth, όταν ξαφνικά άνοιξε πυρ έξω από το εστιατόριο σκοτώνοντας δυο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 12 (ανάμεσά τους ένα κορίτσι 9 ετών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση) πριν πέσει νεκρός.

Μία γυναίκα πέθανε αμέσως μετά την επίθεση, ενώ ένας τραυματίας υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα του λίγες ώρες αργότερα. Μυστήριο καλύπτει τα κίνητρα του δράστη που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν νεαρό άντρα 29 ετών, ωστόσο, τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις