Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η διπλωματία της προκλητικότητας: Η προβοκατόρικη φωτογραφία του Τσαβούσογλου

Φωτογραφία twitter @MevlutCavusoglu
Φωτογραφία twitter @MevlutCavusoglu

Αν σε κάτι είναι καλοί οι Τούρκοι πολιτικοί είναι στη δημιουργία εντυπώσεων. Και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ειδικά όταν πρόκειται για το Κυπριακό.

Ο Τούρκος υπουργός είναι, όπως και ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας για τη νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό. Και αποφάσισε να ασκήσει τη διπλωματία της προβοκάτσιας, με θύμα του τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Τσαβούσογλου, που όπως αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι πιεσμένος γιατί οι πληροφορίες από την Τουρκία λένε ότι ο Ερντογάν είναι έτοιμος να τον “καρατομήσει”, ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter μια φωτογραφία από τη στιγμή που ανταλλάσσει χειραψία με τον Κύπριο πρόεδρο.

Στο καρέ που επέλεξε για να tweet-αρει όμως, ο πρόεδρος της Κύπρου φαίνεται να έχει σκυμμένο το κεφάλι του, σαν να υποκλίνεται στον Τούρκο υπουργό και μάλιστα από το βλέμμα του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες.

Είναι προφανές το γιατί ο Τσαβούσογλου αποφάσισε να ανεβάσει τη συγκεκριμένη φωτογραφία: για να μειώσει τον πρόεδρο της Κύπρου…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε