Κόσμος

Η διχαστική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην ορκωμοσία του: «Από σήμερα η χώρα μας θα ανθίσει» – Τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε

Μεταξύ άλλων, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία του να κατακτήσει τον Άρη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η χρυσή εποχή της Αμερικής ξεκινά τώρα», υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, αμέσως μετά την ορκωμοσία του και την ανάληψη των καθηκόντων του ως ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Από σήμερα, η χώρα μας θα ανθίσει και θα γίνει και πάλι σεβαστή στον κόσμο», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία της ορκωμοσίας, δεσμευόμενος ότι «θα είναι ειλικρινής» για τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα.

Ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα «Ημέρα Απελευθέρωσης», προειδοποίησε επίσης ότι σκοπεύει να επιτεθεί «στη διεφθαρμένη και ριζοσπαστική ελίτ» που «έχει αρπάξει την εξουσία και τον πλούτο εδώ και πολλά χρόνια».

Στη συνέχεια, περιέγραψε γενικά τα πρώτα μέτρα που θα λάβει.

Όπως είχε προαναγγείλει, είπε ότι θα υπογράψει σήμερα μια σειρά διαταγμάτων, με τα οποία θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ και θα στείλει τον στρατό, υποσχόμενος ότι «όλες οι παράνομες είσοδοι θα σταματήσουν» ενώ παράλληλα θα απελαθούν «εκατομμύρια και εκατομμύρια» παράτυπων μεταναστών. Όσοι συλλαμβάνονται θα κρατούνται και θα τερματιστεί έτσι η πολιτική της «σύλληψης και απελευθέρωσης».

Στο πλαίσιο των μέτρων που θα ληφθούν, τα καρτέλ θα χαρακτηριστούν «ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις» με βάση τον Νόμο περί εξωτερικών εχθρών του 1798.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί επίσης στον τομέα της ενέργειας, με στόχο να αναπληρωθούν τα στρατηγικά αποθέματα και να εξαχθεί η αμερικανική ενέργεια «σε όλον τον κόσμο». «Θα ξαναγίνουμε πλούσια χώρα και αυτός ο υγρός χρυσός κάτω από τα πόδια μας θα μας βοηθήσει σ’ αυτό», είπε.

Θα ξεκινήσει εξάλλου η «αναδιαμόρφωση» του εμπορικού συστήματος, θα επιβληθούν δασμοί και φόροι σε ξένες χώρες «για να πλουτίσουν οι πολίτες μας», όπως είπε.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα αναγνωρίζει μόνο δύο φύλα, «αρσενικό και θηλυκό».

“Θα πάρουμε πίσω τη Διώρυγα του Παναμά”

Επανέλαβε ότι θα αλλάξει την ονομασία του Κόλπου του Μεξικού σε «Κόλπο της Αμερικής» και απείλησε ότι οι ΗΠΑ «θα πάρουν πίσω τη Διώρυγα του Παναμά» η οποία «βλακωδώς δόθηκε στον Παναμά», γιατί, όπως είπε, «τα αμερικανικά πλοία υπερχρεώνονται».

Ο Τραμπ υποσχέθηκε επίσης ότι θα στείλει επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη γιατί θέλει «να υψώσει την αμερικανική σημαία» εκεί.

Δείτε όλα όσα έγιναν στην ορκωμοσία, μέσα από το Live του newsit.gr

Αν θέλετε να παρακολουθείτε όλα τα μεγάλα γεγονότα, εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube.

Κάντε follow το newsit.gr :
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μακρόν προτρέπει τον Νετανιάχου να επιδείξει «υπευθυνότητα και ορθολογισμό» – Απόφαση «αυθορμητισμού» η συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν
Είπε ότι θα επιδιώξει εκ νέου να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για «να βοηθήσει τον στρατό του Λιβάνου να ανακτήσει τον έλεγχο της επικράτειάς του»
SIMON WOHLFAHRT
Το μνημόνιο ΗΠΑ – Ιράν χρειάζεται «νικητή»: «Ο απελπισμένος Τραμπ πίεσε για υπογραφή», τονίζει ο Χαμενεΐ – «Επιτυχία μας η συμφωνία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Κόντρα για το ποιος βγήκε κερδισμένος από τη συμφωνία έχει ξεκινήσει κυρίως μέσα από αναρτήσεις μεταξύ της Τεχεράνης και των ΗΠΑ
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ / Hamid Forootan / ISNA / WANA (West Asia News Agency) via REUTERS
Βανς: «Ξεκινά σήμερα η περίοδος των 60 ημερών» που προβλέπεται στη συμφωνία με το Ιράν – Πιστεύει ότι θα πάει «αυτό το Σαββατοκύριακο» στην Ελβετία για διαπραγματεύσεις
ΗΠΑ και Ιράν δεσμεύονται να διαπραγματευτούν μια τελική συμφωνία μέσα σε αυτό το διάστημα των 60 ημερών, το οποίο θα μπορούσε να παραταθεί εφόσον υπάρξει αμοιβαία βούληση
REUTERS