Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Έικο Ισιόκα και η σχέση της με την Ελλάδα

Η Έικο Ισιόκα και η σχέση της με την Ελλάδα

Την Έικο Ισιόκα τιμάει σήμερα η Google με ένα Doodle. Η Έικο Ισιόκα γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1938 και είχε αστείρευτη αγάπη για το design.

Η Google τιμάει σήμερα την Έικο Ισιόκα. Η Έικο Ισιόκα γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1938 στο Τόκιο και πέθανε στις 21 Ιανουαρίου 2012. Την αγάπη της για το design την κληρονόμησε από τον πατέρα της, επίσης γραφίστα.

Ο πατέρας της Έικο Ισιόκα ήταν σχεδιαστής, ενώ η ίδια αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών και Μουσικής της Ιαπωνίας. Εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης. Η Έικο Ισιόκα είχε την πρώτη της κινηματογραφική εμπειρία το 1985, όταν και επιλέχθηκε να σχεδιάσει την παραγωγή της ταινίας του Πολ Σρέντερ “Μίσιμα”. Το έτος 1988 σχεδίασε τα κοστούμια και τα σκηνικά για το θεατρικό έργο του Ντέιβιντ Χουάνγκ “M. Butterfly”.

To 1993 τιμήθηκε με Όσκαρ για τον σχεδιασμό των κοστουμιών της ταινίας του Φράνσις Φορντ Κόπολα “Δράκουλας”, ενώ το 2012 ήταν υποψήφια, μεταθανάτια, για Όσκαρ κοστουμιών της κωμωδίας του Τάρσεμ Σινγκ “Καθρέφτη, Καθρεφτάκι Μου”. Αξίζει να σημειωθεί ότι τo 2008 η Έικο Ισιόκα σχεδίασε τα κοστούμια για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

Η Έικο Ισιόκα, μόλις λίγους μήνες πριν από τον θάνατό της παντρεύτηκε τον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Νίκο Σουλτανάκη. Να σημειωθεί ότι Έικο Ισιόκα συνεργάστηκε ακόμη και με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, αλλά και το γνωστό “Cirque du Soleil”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε