Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η ειρήνη με το Ισραήλ είναι εφικτή λέει ο Αμπάς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σχολιάζοντας την ομιλία που παραχώρησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Ουάσιγκτον, δήλωσε πεπεισμένος ότι η ειρήνη με το Ισραήλ είναι εφικτή, σημειώνοντας όμως πως συνεχίζει να απαιτεί το Ισραήλ να σταματήσει την εποικιστική δραστηριότητα πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που κατέρρευσαν το 2014.

Ο Κέρι στην τελευταία ομιλία του ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό, αναφέρθηκε στις παραμέτρους που θεωρεί απαραίτητες για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο Σάεμπ Ερεκάτ, ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), ανέγνωσε ανακοίνωση του Αμπάς, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Παλαιστίνης «επανέλαβε την πλήρη δέσμευση του σε μια δίκαιη ειρήνη ως μια στρατηγική επιλογή».

Πρόσθεσε πως αποτελεί θέση του Αμπάς ότι «την στιγμή που η ισραηλινή κυβέρνηση συμφωνήσει στην παύση όλων των εποικιστικών δραστηριοτήτων, μεταξύ αυτών και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και συμφωνήσει στην εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής είναι έτοιμη για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το μόνιμο καθεστώς στην βάση του διεθνούς δικαίου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε