Κόσμος

Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της – Τι γράφει αμερικανικό περιοδικό για τη χώρα μας

«Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της» αναφέρει στο εξώφυλλό του, το αμερικανικό περιοδικό The Nation, που κυκλοφορεί με την ελληνική σημαία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εκτενές δημοσίευμα γίνεται ανασκόπηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Επίσης, παρουσιάζονται οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που οδήγησαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, επισημαίνεται ότι «αυτές θα συνεχιστούν για μήνες, με κρίσιμα ορόσημα, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο».

Μεταξύ άλλων, διατυπώνεται η άποψη ότι «κάποιοι στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη έξαλλοι με τις παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει προδώσει τις υποσχέσεις του».

Στη συνέχεια, προστίθεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, χρειάζεται και το φιλελεύθερο και το ριζοσπαστικό κομμάτι του, γιατί έχει μια διπλή εντολή: να τελειώσει τη λιτότητα και να αποκαταστήσει τα χαμένα δικαιώματα, μένοντας στην ευρωζώνη. Αυτά τα δύο μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ασυμβίβαστα, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου τα τρία τέταρτα των Ελλήνων εξακολουθούν να τα επιθυμούν και τα δύο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αυτό που έχει επιτύχει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ορισμένες ζωτικής σημασίας παραχωρήσεις, πρώτα απ’ όλα: χρόνο για να βάλει τέλος στην παράλογη απαίτηση για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και το δικαίωμα να παρουσιάσει το δικό του μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Αυτά αποτελούν μια νίκη μεγαλύτερη από ό, τι μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά και είναι αποτέλεσμα της θέλησης των Ελλήνων διαπραγματευτών να κρατήσουν μια πραγματικά ριζοσπαστική στάση, διακινδυνεύοντας τα πάντα. Με τον τρόπο αυτό, έχουν αλλάξει το μέλλον της ευρωζώνης. Ρωγμές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο Τείχος του Βερολίνου. Το σκληροπυρηνικό υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να διαχωριστεί η πολιτική από την οικονομία».

Καταλήγοντας, σημειώνεται ότι «μια μικρή χώρα επέλεξε να επιμείνει στη δημοκρατία της, παρά την αντίσταση από τις Βρυξέλλες, οξύνοντας την αντίφαση στην καρδιά της ευρωζώνης. Έρχονται εκλογές στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που επλήγησαν σκληρά από τη λιτότητα».

Πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Η Ουκρανία χτύπησε δύο στρατιωτικά εργοστάσια στο Μπριάνσκ
Ένα εργοστάσιο της Kremniy EL Group που κατασκευάζει εξαρτήματα για στρατιωτικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ένα εργοστάσιο χημικών που παρασκευάζει συστατικά καυσίμου για πυραύλους και εκρηκτικές ύλες
FILE PHOTO: Ukrainian service members of the 33rd Separate Mechanised Brigade practice firing an anti-tank guided missile weapon system MILAN as they attend a military drill near a frontline, amid Russia's attack on Ukraine, in Donetsk region, Ukraine June 13, 2024. REUTERS
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Επενδύσεις 40 δισ. δολ. σε συστήματα αντι-drone ανακοίνωσε ο Ρούτε για να πείσει τον Τραμπ ότι η Ευρώπη ενισχύει την άμυνά της
Πρόκειται για την πρώτη αγορά από τη Συμμαχία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Triton τα οποία θα συμπληρώσουν τον τρέχοντα στόλο του ΝΑΤΟ
Ρούτε
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Νίκι Μινάζ στο Οβάλ Γραφείο
Η αυτοαποκαλούμενη «βασίλισσα της ραπ», που στο παρελθόν είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στον Τραμπ και ιδιαίτερα στη μεταναστευτική του πολιτική, δηλώνει πλέον «No1 θαυμάστριά του»
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Νίκι Μινάζ στο Οβάλ Γραφείο
Καναδάς: Πατέρας δολοφόνησε τους δύο γιους του, πυρπόλησε το οδοντιατρείο του και αυτοκτόνησε
«Εσένα δεν θα σε σκοτώσω, θα σε αφήσω μόνη, καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, χωρίς να μπορείς να κινηθείς», ανέφερε για την πρώην σύζυγό του στο χειρόγραφο σημείωμα του ο δράστης
Ο Μοχάμεντ Αλ-Λάμι