Κόσμος

Η Φλόρενς τρομοκρατεί τις ΗΠΑ – Ερήμωσαν πόλεις – Έτοιμοι για τον απειλητικό κυκλώνα

Ο πληθυσμός μίας τεράστιας περιοχής των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται σήμερα για την έλευση της Φλόρενς, του εν δυνάμει καταστροφικού κυκλώνα που συνοδεύεται από εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους και κατακλυσμιαίες βροχές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι επιχειρήσεις εκκένωσης αφορούν 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους στην Νότια, την Βόρεια Καρολίνα και την Βιρτζίνια. Οι τρεις αυτές πολιτείες είναι οι περισσότερο απειλούμενες από τον κυκλώνα Φλόρενς που κατευθύνεται προς τα δυτικά και τα βορειο-δυτικά με ταχύτητα 28 χλμ/ώρα και αναμένεται να πατήσει αύριο στις αμερικανικές ακτές, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων.

Όμως ο κυκλώνας, που βρίσκεται στην κατηγορία 4 της 5βαθμης κλίμακας Saffir-Simpson, συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 220χλμ./ώρ4α, μπορεί να φθάσει μέχρι την Πενσιλβάνια, προειδοποιεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων (Fema). Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να συνδράμει την Fema.

«Πρόκειται για έναν ισχυρό κυκλώνα που θα πλήξει της ακτές της Καρολίνα, τέτοιο που οι κάτοικοι έχουν να δουν εδώ και δεκαετίες», δήλωσε αξιωματούχος της Fema στην Ουάσινγκτον.

florence

Ο πληθυσμός θα πρέπει να περιμένει διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καταστροφές σε κτίρια, δρόμους και γέφυρες, καθώς και μεγάλης κλίμακας πλημμύρες, καταστροφές που εν δυνάμει μπορεί να προκαλέσουν θύματα, προειδοποίησε.

Μετά τις τρεις παράλιες πολιτείες και το Μέριλαντ, η περιφέρεια της Ουάσινγκτον έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τον φόβο πλημμυρών και κατολισθήσεων , καθώς το έδαφος έχει ήδη απορροφήσει μεγάλες ποσότητες νερού εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων. Ο Πότομακ που διαρρέει την πρωτεύουσα των ΗΠΑ είναι ήδη φουσκωμένος και έχει πλημμυρίσει την παλιά πόλη της Αλεξάντρια στην Βιρτζίνια.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων προειδοποιεί για μεγάλη άνοδο της στάθμης του νερού στις ακτές της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνα μέχρι το κόλπο του Τσέσαπικ, το νότιο τμήμα του Μέριλαντ.

florence

Οι αρχές περιμένουν βροχοπτώσεις, που σε ορισμένες περιοχές μπορεί να φθάσει τα 63 εκατοστά νερού , σοβαρές πλημμύρες με την άνοδο της στάθμης κατά 35 έως 50 εκατοστά και υπερχείλιση ποταμών, φαινόμενα που θα διαρκέσουν μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν ήμασταν ποτέ τόσο έτοιμοι» για να αντιμετωπίσουμε τον κυκλώνα, διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έδωσε μέσω του Twitter την πληροφορία ότι ο κυκλώνας Φλόρενς θα είναι «φοβερά μεγάλος και φοβερά υγρός (…)».

florence

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτ Μίντλετον: Η στιγμή που ο τζέντλεμαν Τομ Κρουζ της κράτησε το χέρι για να κατέβει τα σκαλιά στην πρεμιέρα του «Digger» στο Λονδίνο
Εκθαμβωτική στα μωβ η Κέιτ Μίντλετον και με σκουλαρίκια της Νταϊάνα - Κομψός με παπιγιόν και βελούδινο σακάκι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ - Φωτογραφίες και βίντεο
Ο Τομ Κρουζ σε ρόλο ιππότη στο πλευρό της Κέιτ Μίντλετον
Η άλωση της Τριπολιτσάς έγινε για τους Τούρκους «η σφαγή του Μοριά» – Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
«Ο μουσουλμανικός τουρκικός πληθυσμός της χερσονήσου του Μοριά σφαγιάστηκε συστηματικά μεταξύ των ετών 1821 και 1830», λέει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών παραγράφοντας για ακόμα μια φορά την ιστορία και αναζητώντας απελπισμένα μια γενοκτονία που δεν έκαναν οι ίδιοι...
Χακάν Φιντάν
Σφοδρή δικαστική μάχη για την τεράστια αυτοκρατορία της Ντόλι Πάρτον - Απειλές και εκβιασμοί από τον ανιψιό της
Ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της τραγουδίστριας και ανιψιός της κατηγορείται για «κλιμακούμενη εκστρατεία απειλών» με στόχο την περιουσία της - Το κρυφό ταξίδι στη Γερμανία
Η Ντόλι Πάρτον
Ουκρανία: Καπετάνιος σκοτώθηκε μετά από ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα
Κατά τη διάρκεια τεσσεράμισι ετών πολέμου πλήρους κλίμακας, οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει 1.054 ουκρανικές λιμενικές υποδομές και έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον 232 πολιτικών πλοίων
Ρωσική επίθεση σε πλοίο που μετέφερε καλαμπόκι ανοικτά της Οδησσού