Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η Γαλλία απαγορεύει την είσοδο σε Εβραίους εποίκους που εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Η Γαλλία απαγορεύει την είσοδο σε Εβραίους εποίκους που εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Στον απόηχο των μαχών που μαίνονται ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις Εβραίων εποίκων εναντίον Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική όχθη.

Στοιχεία του ΟΗΕ δείχνουν ότι οι καθημερινές επιθέσεις Εβραίων εποίκων εναντίον Παλαιστινίων έχουν υπερδιπλασιαστεί μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την επακόλουθη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Θορυβημένες από αυτή την κατάσταση χώρες που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στη Χαμάς, αλλά καταδικάζουν τα πογκρόμ εναντίον των Παλαιστινίων, αρχίζουν να παίρνουν μέτρα.

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 13.2.2024 πως θα απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 28 Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους, τους οποίους κατηγορεί ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά Παλαιστινίων αμάχων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

“Αυτά τα μέτρα έρχονται καθώς η βία που ασκείται από εποίκους εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Η Γαλλία επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει σθεναρά αυτήν την απαράδεκτη βία”, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο δεν έδωσε τα ονόματα των 28 ατόμων.

ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εκφράσει παρόμοιες ανησυχίες και έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις σε εποίκους τους οποίους κατηγορούν ως υπεύθυνους για βία.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι θα προτείνει επίσης παρόμοια μέτρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις