Κόσμος

Η Γαλλία απελαύνει «έξι Ρώσους πράκτορες που λειτουργούσαν υπό διπλωματική κάλυψη»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι «εντοπίστηκαν και θα απελαθούν έξι Ρώσοι πράκτορες που λειτουργούσαν υπό διπλωματική κάλυψη».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας γίνεται λόγος για «μυστική επιχείρηση που διεξήχθη από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών» στο γαλλικό έδαφος, ενώ αναφέρεται ότι «εν απουσία του Ρώσου πρέσβη, ο δεύτερος στην ιεραρχία της ρωσικής πρεσβείας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να ενημερωθεί για αυτήν την απόφαση».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Νταρμαρέν χαιρέτισε αυτή την «αξιοσημείωτη επιχείρηση αντικατασκοπείας» στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Πλήρωνε μία 90χρονη για να του αφήσει το σπίτι όταν πεθάνει, αλλά «έφυγε» πρώτος και εκείνη έζησε ως τα 122
Μετά τον θάνατό του, οι όροι του συμβολαίου υποχρέωσαν τη σύζυγο και την οικογένειά του να συνεχίσουν να πληρώνουν την υπεραιωνόβια μέχρι και τον δικό της θάνατο
Πλήρωνε κάθε μήνα 90χρονη Γαλλίδα για να πάρει το σπίτι της όταν πεθάνει, αλλά πέθανε πρώτος και αυτή έζησε ως τα 122