Κόσμος

Η Γαλλία διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση με την κυβέρνηση των Ταλιμπάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Ταλιμπάν ψεύδονται και η Γαλλία δεν θα έχει οποιαδήποτε σχέση με τη νεοσύστατη κυβέρνηση τους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν το βράδυ του Σαββάτου.

«Είπαν ότι θα επιτρέψουν σε ορισμένους ξένους και Αφγανούς να φύγουν ελεύθερα και (μίλησαν) για μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς και αντιπροσωπευτική, αλλά λένε ψέματα οι Ταλιμπάν», είπε ο Λε Ντριάν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV 5 λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για το Κατάρ όπου θα έχει συζητήσεις για μελλοντικές απομακρύνσεις ανθρώπων από το Αφγανιστάν.

«Η Γαλλία αρνείται να αναγνωρίσει ή να έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτήν την κυβέρνηση. Θέλουμε να δούμε ενέργειες από τους Ταλιμπάν και θα χρειαστούν κάποια οικονομική ανάσα και διεθνείς σχέσεις. Από αυτούς εξαρτάται», συμπλήρωσε.

Το Παρίσι απεγκλώβισε από το Αφγανιστάν σχεδόν 3.000 ανθρώπους και είχε τεχνικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν για να καταστεί εφικτή η επιχείρηση απομάκρυνσης των ανθρώπων αυτών.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, ο οποίος θα φτάσει αργότερα σήμερα Κυριακή στην Ντόχα, τόνισε ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στο Αφγανιστάν μερικοί Γάλλοι υπήκοοι και μερικές εκατοντάδες Αφγανοί που έχουν δεσμούς με τη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν