Κόσμος

Η γκάφα της βδομάδας: Το CNN «έχασε» το Λονδίνο!

Εδώ το Λονδίνο, εκεί το Λονδίνο, που είναι το Λονδίνο; Σίγουρα όχι στο Νόρφολκ όπου το… τοποθέτησε το CNN.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ναι, μάλιστα, το CNN! Ένα από τα πιο έγκυρα και μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου. Η γκάφα «μαζεύτηκε» γρήγορα, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Και φυσικά, τα βρετανικά media δεν τον άφησαν να πέσει κάτω!

Όλα έγιναν την περασμένη Κυριακή σε ένα ρεπορτάζ για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βρετανία. Εμφανίστηκε λοιπόν ένας χάρτης. Μια κουκκίδα στην Κορνουάλη (κανείς δεν ξέρει το λόγο, η συγκεκριμένη πόλη δεν ενεπλάκη στο σκάνδαλο) και άλλη μια στο Λονδίνο.

Μόνο που η βρετανική πρωτεύουσα είχε… μετακομίσει από τη θέση της στο χάρτη. Είχε «πεταχτεί» μέχρι το Νόργουιτς, δηλαδή 120 μίλια βορειοανατολικά!

Το λάθος διορθώθηκε γρήγορα, αλλά στην εποχή του twitter, τίποτα δε μένει κρυφό!

Η γκάφα του CNN έρχεται μόλις μερικές μέρες μετά από εκείνη του FoxNews που εξαφάνισε ολόκληρη την Κροατία από τον ευρωπαϊκό χάρτη.

Οι Αμερικανοί, πάντως, ως λαός έχουν ένα πρόβλημα με τη γεωγραφία. Και η Daily Mail δεν έχασε την ευκαιρία να τα θυμηθεί. Όπως το 2007 όταν η Λορέν Κάιτλιν Άπτον, διαγωνιζόμενη για τον τίτλο της έφηβης Μις Αμερική, ρωτήθηκε γιατί ένας στους πέντε Αμερικανούς δε μπορεί να εντοπίσει τις ΗΠΑ σε έναν παγκόσμιο χάρτη.

Η απάντησή της ήταν πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ που δεν έχουν χάρτη. Τώρα, εξηγούνται πολλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλη γκάφα των New York Times

Η μεγάλη γκάφα της Daily Mail – Έβγαλε… ένοχη την Αμάντα Νοξ!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαρίν Λε Πεν: Καταδικασμένη αλλά αποφασισμένη για το Ελιζέ, ξεκίνησε δυναμικά την προεκλογική εκστρατεία
Η Μαρίν Λε Πεν αιφνιδίασε αρκετούς χθες το βράδυ (07.07.2026), ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία το 2027 - Με τον Μπαρντελά επισκέφθηκαν σήμερα μια αγορά στη Λα Φλες
Μαρίν Λε Πεν και Ζορντάν Μπαρντελά αγορά στη Λα Φλες, βορειοδυτικά του Παρισιού
Ο Ερντογάν επιμένει για ένταξη της Τουρκίας στο SAFE: Να αρθούν οι περιορισμοί στην αμυντική βιομηχανία μεταξύ των συμμάχων
«Παρά τις απόπειρες σαμποτάζ, εκτιμώ την αποφασιστική ηγεσία του φίλου μου Προέδρου Τραμπ στην προσπάθεια να τεθεί η κρίση του Ιράν σε τροχιά επίλυσης»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Θρίλερ με τη βομβίστρια στο Μονακό: Βρέθηκε «θάλαμος βασανιστηρίων» στο σπίτι πρώην αστυνομικού – Η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή, βίντεο από κάμερα
Η 39χρονη Αναστασία Μπερεζόφσκα υπέφερε πριν τη σκοτώσουν με σφαίρα στο κεφάλι - Είχε πάρει αμοιβή 131.000 ευρώ για να σκοτώσει τον Ουκρανό ολιγάρχη
Anastasia Berezovska