Κόσμος

Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν για τους 166 νεκρούς στη Βομβάη

Οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν κρύβονται, σύμφωνα με την Κυβέρνηση της Ινδίας, πίσω απ' την πολύνεκρη επίθεση το Νοέμβριο του 2008.
Για ομολογία ενός από τους δράστες μιλάει η Ινδική Κυβέρνηση που κατηγορεί πλέον ανοιχτά της υπηρεσία ISI του Πακιστάν ότι οργάνωσε την επίθεση που κατέληξε σε λουτρό αίματος.
“Δεν ήταν ακριβώς ένας περιφερειακός ρόλος. Αυτοί ουσιαστικά έλεγξαν και συντόνισαν τις επιθέσεις”, δήλωσε ο Ινδός υπουργός Εσωτερικών.
Ο μόνος επιζήσας από τα άτομα που είχαν επιτεθεί και είχαν καταλάβει επί τρεις ημέρες το σιδηροδρομικό σταθμό, ένα μεγάλο ξενοδοχείο και πολυσύχναστα μέρη της Βομβάης, εκτελέστηκε από τις ινδικές αρχές.
Το Πακιστάν έχει συλλάβει επτά άτομα ύποπτα για συμμετοχή στις επιθέσεις, ανάμεσά τους και τον φερόμενο ως εγκέφαλο της επίθεσης, αλλά αρνείται ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν την παραμικρή συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.
Οι εξελίξεις αυτές γύρω από την υπόθεση αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμη εμπόδιο στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ των δύο χωρών που ξεκινάει αύριο.


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιστορική ομιλία του Καρόλου στο Κογκρέσο – Οι αναφορές στους δεσμούς ΗΠΑ και Βρετανίας αλλά και στους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
«Ο δεσμός συγγένειας και ταυτότητας μεταξύ Αμερικής και Ηνωμένου Βασιλείου είναι ανεκτίμητος και αιώνιος», υπογράμμισε ο Κάρολος
Ο Βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας απευθύνεται σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, δίπλα στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ JD Vance και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Mike Johnson
Μέση Ανατολή: Νέο ρεσάλτο Αμερικανών πεζοναυτών σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Αραβική Θάλασσα
Οι αμερικανικές δυνάμεις άφησαν το πλοίο να συνεχίσει το ταξίδι του, αφού διενήργησαν έλεγχο και βεβαιώθηκαν πως το Blue Star III δεν κατευθυνόταν σε ιρανικό λιμάνι
Πλοίο