Κόσμος

Η Ινδία θα ξεπεράσει σε πληθυσμό την Κίνα μέχρι το 2023

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ινδία θα γίνει μέχρι τα μέσα του 2023 η χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο ξεπερνώντας την Κίνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Ο πληθυσμός της Ινδίας θα φτάσει το 1,4286 δισ. κατοίκους, έναντι 1,4257 δισ. για την Κίνα, σύμφωνα με την έκθεση για τον παγκόσμιο πληθυσμό που δημοσιοποιήθηκε από το Ταμείο του ΟΗΕ για τον πληθυσμό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται μακράν στην τρίτη θέση, με κατ’ εκτίμηση πληθυσμό 340 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα δεδομένα, τα οποία βασίζονται σε πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Ειδικοί σε δημογραφικά ζητήματα είχαν προβλέψει, χρησιμοποιώντας προηγούμενα δεδομένα του ΟΗΕ, πως η Ινδία θα ξεπερνούσε σε πληθυσμό την Κίνα αυτό τον μήνα. Όμως η τελευταία έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού δεν διευκρινίζει την ημερομηνία κατά την οποία θα επέλθει η αλλαγή.

Μολονότι η Ινδία και η Κίνα θα έχουν περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που θα φθάσει κατ’ εκτίμηση τα 8,045 δισεκατομμύρια, η αύξηση του πληθυσμού και στις δύο αυτές χώρες της Ασίας επιβραδύνεται, με ταχύτερο ρυθμό στην Κίνα απ’ ό,τι στην Ινδία.

Πέρυσι ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε για πρώτη φορά σε έξι δεκαετίες, μια ιστορική στροφή που αναμένεται να σηματοδοτήσει την αρχή μιας μακράς περιόδου μείωσης του αριθμού των πολιτών της, με βαθιές συνέπειες για την οικονομία της και τον κόσμο.

Η ετήσια αύξηση του πληθυσμού της Ινδίας κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 1,2% από το 2011, σε σύγκριση με 1,7% που ήταν τα 10 προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση με δύο μαχαίρια σε φρουρό της ισραηλινής πρεσβείας στο Βελιγράδι - Νεκρός ο δράστης
Οι σερβικές αρχές περιέγραψαν τον δράστη ως ανήλικο και υπάρχουν ενδείξεις ότι προερχόταν από την πόλη Σάμπατς, στη δυτική Σερβία και ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους
αστυνομια βελιγραδι
Χιού Χέφνερ: Σοκαριστικές καταγγελίες από τη χήρα του – «Έκανα ό,τι ήθελε, συνέβαιναν πράγματα που δεν ήταν εντάξει»
O Χιού Χέφνερ επιχείρησε να εξαναγκάσει τις δίδυμες Κριστίνα και Καρίσα Σάνον να συμμετάσχουν σε σεξουαλική πράξη μεταξύ τους αποκάλυψε η Κρίσταλ Χέφνερ
Από αριστερά: Καρίσα Σάνον, Κριστίνα Σάνον Χιου Χέφνερ και Κρίσταλ Χέφνερ / Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Θρίλερ για γερά νεύρα οι εκλογές στο Ισραήλ: Στις 55 έδρες το μπλοκ Νετανιάχου - Ισοπαλία δείχνουν τα exit polls
Στις 55 έδρες ανέρχεται η δύναμη του μπλοκ του Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Ισραήλ, με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στο 57,3%
Ο Νετανιάχου και ο Άιζενκοτ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
46