Κόσμος

Η Ισπανία περιορίζει το εμβόλιο της AstraZeneca στους κάτω των 55 ετών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το υπουργείο Υγείας στην Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου Οξφόρδης, κατά του κορονοϊού, στους κάτω των 55 ετών, στον απόηχο ανάλογων αποφάσεων που έλαβαν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Δανία, η Σουηδία και άλλες χώρες καθόρισαν ηλικιακά όρια για αυτό το εμβόλιο, που έχουν αναπτύξει η βρετανο-σουηδική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λόγω της έλλειψης αξιολόγησης των κινδύνων στους πιο ηλικιωμένους πληθυσμούς.

click4more: Τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες έως και 64 ετών, αποφάσισε η Ελλάδα

«Η επιτροπή δημόσιας υγείας, στη σημερινή συνεδρίαση και κατόπιν επιστημονικών αποδείξεων, έδωσε το πράσινο φως να οριστεί η ηλικία των 55 ετών ως η μέγιστη ηλικία για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ