Τρίτη, 27 Φεβ.
14oC Αθήνα

Η Ιβάνκα Τραμπ παρέλαβε κρατικό βραβείο της Τσεχίας για την εκλιπούσα μητέρα της Ιβάνα

Η Ιβάνκα Τραμπ παρέλαβε κρατικό βραβείο της Τσεχίας για την εκλιπούσα μητέρα της Ιβάνα

Η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, παρέλαβε ένα κρατικό βραβείο της Τσεχίας προς τιμήν της εκλιπούσας μητέρας της Ιβάνα. H πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1970 αλλά διατήρησε στενές σχέσεις με τη χώρα όπου είχε γεννηθεί.

Το βράδυ της Παρασκευής (28.10.2022), ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμας τίμησε την Ιβάνα Τραμπ, που πέθανε σε ηλικία 73 ετών τον Ιούλιο. Η Ιβάνκα Τραμπ, που συνοδευόταν από τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ και τον μεγαλύτερο αδελφό της Ντόναλντ Τζούνιορ, συναντήθηκε κατ΄ιδίαν με τον Ζέμας πριν από την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο της Πράγας.

Η Ιβάνα Μαρία Ζελνίτσκοβα, μετέπειτα Ιβάνα Τραμπ, μεγάλωσε στην πόλη Ζλιν, περίπου 300 χλμ. από την Πράγα. Συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ σε ένα ταξίδι ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη το 1976 και έγινε η πρώτη του σύζυγος όταν παντρεύτηκαν εννέα μήνες αργότερα. Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά και χώρισε το 1992, με την Ιβάνα να πιστώνεται την κατασκευή ορισμένων κτιρίων που φέρουν το όνομα του Τραμπ, περιλαμβανομένου του Trump Tower. Η Ιβάνα Τραμπ είχε πει στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS το 2017 πως ο Ντόναλντ Τραμπ της είχε προτείνει τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Τσεχία, όμως απέρριψε την πρόταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής (28.10.2022) ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμας τίμησε, εκτός από την Ιβάνα Τραμπ, και άλλους, όπως τον τενίστα Ιβάν Λεντλ, τον μαχητή της αντίστασης κατά των ναζί Γιόζεφ Μασίν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Εκπρόσωπος από την ουκρανική πρεσβεία στην Πράγα παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις